- Seier'n kommer før jul

OL-mester Hans Petter Buraas står fortsatt uten verdenscup-seier. I går var det en ung franskmann og håpløse snøforhold som ødela en helnorsk slalåmfest i Park City. - Men jeg er sikker på at den første verdenscupseieren min kommer før jul, sier Burre.

Det endte med andreplass i går - og tangering av verdenscup-persen. Det var nok til å få fram Buraas-gliset etter arbeidsdagen i den neste OL-løypa.

- Dette er en deilig dag for meg. Jeg visste at formen var god og håpet på en flott plassering, sier Burre.

Fire av fem

Men det lå an til mye mer norsk slalåm-moro etter førsteomgangen i Park City. Da vant Norge vær-lotteriet, og dominerte resultatlista med fire blant de fem beste:

  • Finn Christian Jagge var best
  • Burre tok pause på tredje
  • Ole Kristian Furuseth på fjerde
  • Kjetil Aamodt lå på femte - etter en omgang med tåke og tett snøfall.

Det var det siste - snøfallet - som skapte hull og tull i løypa i andre omgang. Og siden de første ble de siste i andre omgang, var det ikke stort annet enn groper og brøytekanter igjen da den norske tet-gjengen satte utfor.

Det var det bare Burre som behersket på en skikkelig måte.

- Det var veldig mange hull i løypa i andreomgangen, men jeg forsøkte ikke å tenke så mye på det da jeg sto på start, sier han til NTB.

Fransk bombe

Men han ble likevel grundig parkert av gårsdagens alpine bombe i Park City: 22-årige Pierrick Bourgeat fra Grenoble, Frankrike.

Han kjørte seg opp fra 14. plass og sikret den slalåm-seieren som Frankrike har ventet på i to år.

Bare én gang tidligere har den unge franskmannen vært på verdenscup-pallen: I Kranjska Gora sist vinter.

Da forvandlet han en 19. plass til 2. plass under forhold som liknet på de i Park City i går.

- Før andreomgangen tenkte jeg på rennet i Kranjska Gora, men seier her var aldri i mine tanker. Jeg tenkte at en plass blant de åtte beste ville være bra, sier Pierrick Bourgeat.

VM neste

Men la det være sagt med én gang: Det var først og fremst ypperlig skikjøring som gjorde at Bourgeat debuterte helt øverst på pallen i går. For det var i den nederste og letteste delen av løypa han tok pusten fra resten av feltet.

Og etterpå måtte han forandre vinterens ambisjoner:

- Målet mitt denne sesongen var å vinne en seier i verdenscupen. Det har jeg noe overraskende klart allerede. Nå er det VM som er det neste store målet.

Og ingen bør lure på hva slags forhold Pierrick Bourgeat ønsker seg i Vail i februar.

  • Franskmannen kjørte ikke raskest i andre omgang. Det gjorde Harald Christian Strand Nilsen - fra start nummer én.