- Seier'n like rundt hjørnet

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): - Seier'n kommer når som helst, sier Kristian Brenden (22) etter gårsdagens hoppukeavslutning. Sammen med Morten Ågheim (18) er han Hopp-Norges VM-håp 45 dager før storbakkerennet i Paul Ausserleitner-bakken.

- Nivået skremmer meg ikke. Sjøl om jeg er et godt stykke fra toppformen, ble jeg nummer åtte. Sistehoppet på 123 meter er vinterens beste så langt i konkurranse. Det skal jeg bygge videre på, sier Kristian Brenden.

I går var han 33,7 poeng og 16,5 meter bak den østerrikske seierherren Andreas Widhölzl.

Automatikk

- Foreløpig bruker jeg litt for mye kraft. Bare i sistehoppet greide jeg å slappe av slik jeg skal. Jo mindre jeg tar i, desto bedre hopper jeg, sier Kristian.

Når formen sitter, går hoppingen automatisk.

- Oppsvinget kommer, bare jeg får det klart for meg hva jeg skal gjøre. Fortsatt funderer jeg litt for mye. Det gir verken sjøltillit eller resultater, sier han.

Brenden elsker å fly, og ser fram til gjensynet med VM-bakken i Bischofshofen i neste måned.

- Det er en typisk flygebakke, som skiller godt og er gøyal å hoppe i. Forhåpentligvis blir det enda artigere her nede om halvannen måned, sier Kristian Brenden.

Holder hodet kaldt

Også hoppukedebutant Morten Ågheim (nr. 10) fant seg godt til rette i VM-bakken.

- Jeg forventet ikke mer, og synes jeg greier å holde hodet kaldt. Selvfølgelig håper jeg snart å få til det helt store. Men jeg stresser ikke, og tar steg for steg.

- I Engelberg til helga er jeg på revansjjakt. I fjor var jeg sjettemann på treningen, men kom ikke med i rennet. Det skal ikke gjenta seg, sier Ågheim - best av nordmennene sammenlagt på 13. plass.

KLINTE TIL: Kristian Brenden bånnet bakken i går. - Vinterens beste svev så langt, sier han til Dagbladet.