Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seier'n som forandrer alt

Cupvinnercupen, 2. semifinale: Bækkelaget - Metz 28-22. Sammenlagt 45-39. De siste ukene snakket man mye om underskudd og Anja Andersens og Frode Kyvågs usikre framtid i BSK. Da en ny finale var sikret i går ettermiddag, var stemningen snudd helt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til og med Anjas kranglete og mye omtalte rygg ble bedre etter de mest avgjørende seksti minuttene for klubben hittil i sesongen.

- Jeg er sliten, men ryggen føles faktisk bedre enn hele siste uke, forteller en avslappet Anja etter kampen.

Akkurat nå virker det ikke som om hun tenker på å forlate Bækkelaget på mange, mange år.

- Nei, hvor skulle hun spille da? I Ullensaker eller Sarpsborg, det er vel de eneste mulighetene, fleiper trener Kyvåg, og alt er bare solskinn i Ekeberghallen denne kvelden.

Skriver under

- Jeg er ganske sikker på at jeg skriver under en ny kontrakt snart. Og det at Anja vil ha betenkningstid fram til 1. juni er helt som det pleier å være, sier Kyvåg.

Og fortsetter:

- Anja vil vente til alt rundt henne er klart for neste sesong. Samtlige andre spillere har gitt beskjed om at de fortsetter, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.

  • Bækkelaget har satset mye på å vinne serien denne sesongen. Nå er plutselig europacupen blitt viktig for klubben. Seier i cupen gjør nemlig minus om til pluss i BSK-kassa.

Tjener en million

- I fjor tjente vi rundt en million kroner på finalen i cupvinnercupen. Det blir ikke noe mindre i år. Dessuten får vi bonus fra noen av sponsorene i tilfellet finaleseier, forteller BSK-lederen Bjørn Trulsen.

Han benekter at ledelsen har drøftet kutt i lønningene med spillere og treneren. Men selv om det blir løsningen, vil det ikke bety slutten på Kyvåg-Andersen-epoken.

- Jeg er den første som aksepterer eventuelle kutt. Og Anja kommer like etter, mener Frode Kyvåg.

Anja hevder at stemningen og utfordringene er viktigere enn lønna.

- Jeg drømmer om fulle tribuner og engasjement under kampene, slik det var i Zagreb i herrenes e-cupfinale nylig. Slik bør vi kunne få til her også, sier Anja.

  • Bækkelaget møter spanske Tortajada i finalen. På dette laget spiller blant andre to tidligere Tertnes-jenter, med U-landslagets Isabel Blanco som den fremste. Den polske landslagspilleren Ejsmont er lagets store stjerne.
<B>I SLAGET: </B>Anja Andersen er livsviktig for BSK. Det blir hun også neste sesong, ifølge trener Frode Kyvåg.