Seiers-resepten

Marokko-Chile 1-1. Ti minutter før slutt reiste Drillo seg og viste Marokko ryggen. Oppskriften på hvordan vi skal vinne VM-åpningen er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det jeg så her passer oss bra, sier Drillo til Dagbladet. _Jeg ble ihvertfall ikke vettskremt. Men når det er sagt; - Jeg har sett Marokko bedre enn dette.

- Heldigvis.

Dagbladet satt sammen med den lille da et A4-ark ble brettet to ganger og gjort til det papiret som skal bringe den siste Marokko-informasjonen til det norske hovedkvarteret i La Baule. I løpet av kampen noterte han bevegelsesmønstre, dødballer, forsvarsorganisering, hvem som truet Chiles bakrom, når de våget å ta sjenser framover _ ja, alt. Og da han gikk slapp han det rolig ned i jakkelomma.

Det var ikke mer å lure på.

- Nå skal vi først trene uavhengig av det jeg har sett her, sier Drillo. _Først mot slutten _ hvilket betyr over helga _ skal vi begynne å tenke på Marokko.

Tar dem i lufta

Og her er hovedtankene;

Dødballer og fart blir Norge to viktigste våpen i Montpellier 10. juni. Det første er assistenttrener Bjørn Hansens ansvar. Det andre virker det som om Drillo har bestemt seg for.

- Faren ved å spille lavt mot Marokko er at tempoet faller, sier Drillo. _De kommer jo ikke likevel. Og fart er viktig for oss.

Med andre ord; Høyt press fra avspark.

Dødballene, som altså Bjørn Hansen skal kjøre tungt på treningene, er Drillos selvfølgelig våpen. Sjøl etter Belgia-kampen, hvor han advarte mot Marokko og ga dem et meget godt skussmål, sa han at de var svake på dødballer. Og derfor satt han og så for seg følgende i går kveld;

Norsk dominans i lufta.

- De får litt og tenke på når vi kjører fram Dan (Eggen), Jostein (Flo) og Håvard (Flo), sier Drillo.

- Og så har du jo Henning Berg, Ronny Johnsen, Ståle Solbakken og Tore Andre Flo også?

- Ja, det er riktig det, men jeg har ikke helt bestemt meg ennå. Det er viktig å ha fart også.

Hadji er bra
- Blir du klok på Marokkos voldsomme svingninger?
- Jeg forestiller meg at det er et lag som tilpasser seg etter motstanderen. Og Chile (som Drillos kan møte i åttendelsfinalen) var jo forferdelige. Og litt flåsete tør jeg påstå at de ikke hadde klart seg i norsk 1. divisjon.
- Uansett om de ikke stilte med det beste laget var det tross alt 11 mann fra VM-troppen.
Marokko stilte med tilnærmet det beste laget. Minst ni av de spillerne Drillo så i går kveld kommer sansynligvis på banen til onsdag.
- De var mye dårligere enn forrige gang jeg så dem, sier Drillo. - Og det er greit for meg at de fikk en så dårlig motstander i den siste oppkjøringskampen. Men vi skal se opp for Hadji _ han er bra.
Og;
- Amzine truer bakrommet og Bassir er mye bedre enn det han fikk vist i kveld.
Der har du det _ Drillo har marokkanernes navn på hentetast i fotballhjernen. Han vet alt, kan alt og tar morgenflyet til La Baule med stor optimisme. Og resten kan du sikkert tenke deg sjøl.
Det som mangler i den oppskriften Drillo presenterer på de siste spillermøtene tirsdag og onsdag må eventuelt være marokkanernes hattenumre og sylindervolumet på de bilene de kjører.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer