Seiersdans for Asbjørn Mehla

Kusk Asbjørn Mehla gjør noe så uvanlig som å lansere seg selv som banker med Enjoy The Dance i V75-2.

Men trener Lars Magne Søvik er litt mer betenkt.

- Det står veldig bra til med Enjoy The Dance foran lørdagens V75-løp. Hesten er godt forberedt. Men han får dårlige spor hver gang. Jeg synes han skal være favoritt tross sporet, men i mine øyne er han kanskje ingen banker. Mye skal klaffe, og det kan bli en del klabb og babb herfra. Det er mange å runde, og det kan like gjerne bli 700 meter i tredjespor.

I mine øyne er han likevel et klart førstevalg, meddeler trener Lars Magne Søvik.

Fast makker i vogna Asbjørn Mehla har høye tanker om hesten som er råsterk og som slugget ned stallkamerat Racino i sin siste start. Det er ikke daglidags fra den sindige kusken å være såpass offensiv i forhåndsuttalelsene.

- Du lanserer Enjoy The Dance som en banker, Asbjørn Mehla?

- Ja, jeg gjør det. Det er en veldig god hest. Han er den beste hesten i feltet. Sporet kunne vært bedre, og vi står litt sjanseartet i annen rekke. Når det er sagt er han ikke av de raskeste fra start uansett. Sist travet han et kjempeløp til seier på en upassende sølebane på Jarlsberg. Vi får prøve å komme oss fremover med en gang det går sakte der foran. Det er klart, vi skal ikke ha for mye utur på veien, og det er kort vei fra suksess til fiasko, men jeg har god tro på seier, sier kusk Asbjørn Mehla til Dagbladet.no.

- Du kusker Bokli Best i V5-1?

- Normalt er det en for oppjaget distanse for ham. Sprint er ingen fordel. Men han møter ingen kanoner her og er en garderingshest.

SLIPPER DANS I SØLA. Enjoy The Dance misliker søle. Likevel vant hingsten sist det var løp på Jarlsberg. Nå blir det tørr parkett. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SLIPPER DANS I SØLA. Enjoy The Dance misliker søle. Likevel vant hingsten sist det var løp på Jarlsberg. Nå blir det tørr parkett. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Tror du Moe Odin slår Mørtvedt Jerkeld som har vunnet sportrekningen av de to i V75-6?

- Det blir tøft bakfra, og det er heller ingen fordel at det er 2100 meter. Moe Odin hadde en lang reise forrige helg. Han har i det hele tatt reist mye i det siste. Det trekker ned. Han skal klart med på gardering, men det er ikke noe mer enn det. Han får stå som en outsider herfra.

J.C. Dirty Spot i V75-5 er ikke mer enn et premiehåp, sier Asbjørn Mehla avslutningsvis.

Stall Søvik/Hamre stiller sterkt

I 3-års løpet (V5-2) skal gode Boston Harbour måle krefter med Tom Horpestad-trente Rolling Star. Sistnevnte var slått av Lucky Buck sist. Denne gangen slipper de to å møte årgangseneren.

- Boston Harbour er litt på gang. Han gjorde egentlig et bra løp på Jägersro selv om han ikke fikk premie. Jeg vet ikke om han slår Rolling Star, men han er i alle fall et klart annetvalg, mener jeg.

Jeg tror han skal være med i seierskampen, sier trener Lars Magne Søvik.

- Racino (V75-3) gjør fine løp hver gang, men har kanskje litt vondt for å vinne. Han tapte for Enjoy The Dance sist. Fra bakspor står han litt vanskelig til igjen, men jeg tror han dukker opp i trippelkampen nok en gang.

Lovende dame

Super Arnie-datteren Ronja Brick har radet opp triumfer. Hun har vunnet fem av syv løp i år. Lørdag er Ronja Brick oppe til eksamen i V75-4.

- Ronja Brick har vunnet noen løp i enklere omgivelser. Hun gjorde et bra løp sist. Hun har mer å gå på. Nå møter hun skjerpet konkurranse og møter et par bra. Det blir litt som opp til eksamen for hennes del nå, sier Lars Magne Søvik.

Men jeg har god tro på at hun ender helt i toppen på ny, sier Lars Magne Søvik.

All støyen rundt arrestasjonene av Atle Hamre har satt sitt preg på arbeidssituasjonen hos stall Søvik/Hamre. Lars Magne Søvik opplever at situasjonen har roet seg ned noe. Det er godt å få arbeidsro igjen.

- Det er full fart på stallen. Jeg synes det går mye bedre igjen nå. Det var verre for en stund siden. Det har tatt seg opp igjen, og vi har fått inn en del fine 2-åringer det blir spennende å jobbe med fremover, sier Lars Magne Søvik til Dagbladet.no.

BANKERKUSK. Asbjørn Mehla lanserer seg selv som V75-banker. Det liker spillerne.