Seiersdansen

HAMAR (Dagbladet): Storhamar- Sparta 6- 0. Så glad ble Morten Fjeld da han ga Storhamar ledelsen at han kastet seg i armene på veteranen Petter Salsten. Mot Sparta gjorde Storhamar-senteren noe så sjeldent som å lage mål.

To, til og med. - På tide at jeg begynner å markere meg, sier Fjeld til Dagbladet. Tross rollen som senterløper er ikke Morten Fjeld av de grådigste foran motstanderens mål. I fjor stoppet han på ti scoringer. Det er for dårlig, mener hovedpersonen sjøl.

- Jeg har fått klar melding om å score oftere - både i Storhamar og på landslaget. Den verste kritikeren av alle er pappa Tore. Jeg har til det kjedsommelige fått høre at jeg er for dårlig foran kassa.

Mange sjanser

Men to mål mot Sparta og godt spill gledet iallfall landslagssjef Leif Boork.

- Morten har alltid kommet til sjanser på landslaget. Men jammen har han misbrukt mange av dem. Jeg har ventet lenge på utviklingen, og denne sesongen ser det ut til å ha skjedd noe. Nå er han mye mer aggressiv og det lover godt foran kommende landskamper, sier Boork til Dagbladet.

Morten Fjeld forklarer sløseriet med et elendig skudd.

Lært å sikte

- Jeg har aldri vært flink til å skyte. Derfor har jeg i sommer trent mye på avslutninger, sier Fjeld.

- Jeg er blitt mye flinkere til å få keepere til å bevege seg før skuddet. Før bare skjøt jeg for å skyte. Nå vet jeg at det er mulig å sikte først.

6- 0 viste at det fortsatt er vanskelig å hente poeng i Hamar OL-Amfi. Og Morten Fjeld tror Storhamar har noe på gang denne sesongen.

- Det står mellom oss og Vålerenga nok en gang. Vi er bedre enn i fjor, og jeg tror «bøtta» havner på Hamar etter sesongslutt. Du så det i 2. periode, da vi skrudde opp tempoet.

- Sparta greide ikke å henge med i svingene. Vi gjorde fem mål på ti minutter, sier Morten Fjeld.