Seiersfesten ødelagt av skader

Liverpool er gruppevinnere.

(Dagbladet.no:) Liverpool - PSV 2-0. Kaptein Steven Gerrard leder Liverpool på sporet av mer Europa-suksess. Med en scoring og stjernetakter ble PSV Eindhoven omsider slått onsdag kveld.

Det var imidlertid en kostbar seier for rødtrøyene. Xabi Alonso, Mark Gonzalez og Jermaine Pennant ble alle skadet.

- Leggskaden til Xabi kan være alvorlig. Gonzalez har muligens pådratt seg en seneskade, som også kan være alvorlig. Pennant går det greit med, sier Liverpool-manager Rafael Benitez til Sky Sports.

Spanjolen er ikke glad for disse smellene. Men han gleder seg stort over at Gerrard scoret og spilte veldig godt.

- Det var gledelig å se og dette kan løfte selvtilliten hans igjen, sier Benitez.

Riise hyller Gerrard

Nederlenderne hadde ikke tapt på sine 17 siste kamper i serie og cup før laget gjestet Anfield, skriver NTB. Der møtte de en Steven Gerrard i perlehumør, og sammen med  Peter Crouch ordnet Gerrard 2-0-seier og gruppetriumf.

- Steven er en av våre viktigste spillere. Når han er i form, spiller også resten av laget bedre, sier John Arne Riise til TV3.

TRE UT MED SKADER: Xabi Alonso, Mark Gonzalez og Jermaine Pennant måtte alle forlate Anfield med skader. Foto: REUTERS
TRE UT MED SKADER: Xabi Alonso, Mark Gonzalez og Jermaine Pennant måtte alle forlate Anfield med skader. Foto: REUTERS Vis mer

Midtbanespilleren har tilbrakt mye tid på høyresida denne sesongen, men fikk sjansen sentralt mot PSV. Der likte han seg.

- Det er der jeg trives best, helt klart. Men jeg er kaptein og må gjøre en jobb for laget, og spiller der jeg blir plassert, sier Gerrard.

Lagene lå likt foran nest siste kamp i gruppespillet med ti poeng hver. Begge var sikret avansement, men vinneren onsdag ville bli gruppevinner. Det ble Liverpool.
Bunnsolid
Med hjelp av John Arne Riise på venstre back spilte Liverpool bunnsolid bakover på banen.

- Vi ville vinne gruppa, det betyr mye. Normalt er det enklere å vinne mot en gruppetoer enn mot en ener. Vi gleder oss til cupspillet. Der handler det om sammenlagt hjemme- og borteseier, og det passer oss.

- Jeg håper vi kan gjenta det vi gjorde i 2005, sier en fornøyd Riise, som spilte hele kampen for Liverpool.

65 minutter ut i kampen ble Gerrard spilt lekkert fram av Dirk Kuyt og plasserte ballen kontant i mål. Scoringen var midtbanestjernens andre i Champions League denne sesongen.

- Det har vært litt frustrerende å ikke lykkes foran mål, så det var deilig å se den gå inn. Jeg har jobbet hardt på treningsfeltet, og føler nå at formen er på vei igjen. Jeg er ikke på topp ennå, men jeg nærmer meg, sier Gerrard.

PSV var fortsatt med på moroa og hadde håp om å gjenta uavgjortresultatet (0-0) fra hjemmemøtet, men måtte kapitulere da Crouch steg til værs minuttet før slutt. Et innlegg fra Luis Garcia traff perfekt på hodet til Kuyt, som styrte ballen videre til Crouch.

Fra kloss hold fikk hodespesialisten en enkel oppgave - og Kuyt noterte assist nummer to for kvelden.


Mot alle odds
Liverpool har fire seirer og en uavgjort (mot PSV) hittil i mesterligaen. 5. desember venter Galatasaray på bortebane for Liverpool i siste gruppespillkamp.

- Det er færre kamper i mesterligaen og dermed viktig å ta vare på alle sjansene vi får. I Premier League er det 38 kamper som alle betyr like mye, men vi forsøker å vinne alle kampene våre, sier nordmannen.

Helt i sluttminuttene fikk nederlenderne sin eneste store målsjanse, men Liverpool-keeper José Reina avverget med en beinparade.

Seiersfesten ødelagt av skader
GRUPPEVINNERNE: Liverpool sikret førsteplassen i gruppa med seieren mot PSV.