Seierskysset

MELDAL (Dagbladet): - Gullformen er i anmarsj, sier Kristian Brenden (21), og tenker på Nagano-OL om seks dager. I går satte han bakkerekord på 120 meter i Kløvsteinbakken, vant sitt første storbakke-NM og fikk seierskyss av kjæresten, Kjersti Anzjøn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I morgen reiser OL-hopperne til Japan. I Hakuba kan det være store penger å tjene. Bonusen for OL-gull er minimum 300 000 kroner per renn. Av dette punger hovedsponsoren og leverandøren av de japanske hoppdressene ut med 100 000 kroner hver. I tillegg kommer bonuser fra de forskjellige utstyrsleverandørene: Ski, støvler, bindinger, briller og hansker.

Med tre OL-hopprenn, er inntektsmulighetene formidable. Storeslem betyr ikke bare gull og ære, men også millionærstatus rent økonomisk.

Som ei klokke

Kristian Brenden har for lengst passert 100000 kroner i forskjellige bonuser denne OL-vinteren. Han hopper som ei klokke og har enda mer på lager.

- I rekordhoppet i går var det litt for stor fart. Jeg kom veldig høyt og følte det som om jeg falt ned fra himmelen. Mot slutten slapp jeg opp litt, og sikret meg så jeg ikke skulle falle. Telemark-nedslag prøvde jeg ikke engang på, sier Brenden etter NM-seieren.

I finaleomgangen slo han av 4,5 meter, og vant med 5,3 poengs margin til Jon Petter Sandaker (23) på sølvplass.

Flytte bindinger

Full kontroll og stor selvtillit er to hovedgrunner til Brendens suksess den seinere tida.

- Jeg stoler på meg sjøl, vet hva jeg skal gjøre og trår til skikkelig på hoppet.

- Det eneste jeg må gjøre før OL, er å rette litt på bindingene. Fordi hoppskoene mine er skeive, har jeg skråstilt begge bindingene. I OL blir alt utstyret kontrollert. Selv om det er eneste måten å få skoene rette på, blir det ikke godtatt å ha skeive bindinger i Hakuba, sier Kristian Brenden.

Best i renn

Landslagssjef Trond Jøran Pedersen fikk inn OL-hoppere på de fem første plassene i går, og var spesielt fornøyd med Kristian Brenden.

- Han er trygg på seg sjøl, og konkurrerer bedre enn han trener. En vinnertype som fortsatt har litt å gå på, sier Trond Jøran Pedersen om norgesmesteren fra Vinstra.

Skipresident Jan Jensen er enda litt klarere:

- Kristian er en type som Hopp-Norge trenger. Jeg tror han kan vinne OL-gull, sier han.

<B>KLINER TIL:</B> Etter bakkerekorden og NM-gullet i går, vanket det seierskyss fra kjæresten Kjersti Anzjøn for norgesmester Kristian Brenden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer