Seiersløs Sagan fornøyd, Contador vil ha mer

Tinkoff-Saxo satser alt på spanjolen i siste uke.

FORZA, FORZA: Tinkof-Saxo gjennomførte pressekonferansen i t-skjorter med hyllest til Ivan Basso. Foto: Afp Photo / Kenzo Tribouillard/Scanpix
FORZA, FORZA: Tinkof-Saxo gjennomførte pressekonferansen i t-skjorter med hyllest til Ivan Basso. Foto: Afp Photo / Kenzo Tribouillard/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAP (procycling.no): Oleg Tinkov kalte han den «sterkeste rytteren i Tour de France». Etter tre strake dager i brudd må Peter Sagan iallfall være den mest lekne og bekymringsløse rytteren i feltet. Eller som han selv beskrev det i mixed-sonen etter mandagens etappe til Gap:

 - Jeg har baller, sa Sagan etter sin tredje 2.plass i årets Tour - hans 16. totalt.

Den kinesiske reporteren som fikk servert denne replikken hadde naturlig nok ingen oppfølger. Sagan fortsatte videre langs rekkverket det journalister fra hele verden står linet opp. Han roper «Hey Froomie»! Mannen i gult smiler høflig uten å si så mye. Sagan shower videre og prøver å stjele capen hans. Uten hell.

Til tross for at Sagan står uten en etappeseier i årets Tour, har slovaken klart å kjøre inn om lag 410.000 kroner i premiepenger. Det er mer enn 18 av de totalt 22 lagene som deltar.

Har ikke vunnet siden 2013
 - Jeg er stolt over det jeg har. Alle holder øye med meg. Alle ser på hva jeg gjør. Kanskje er jeg uheldig, men jeg er stolt fordi alle er redd for meg og ingen vil jobbe sammen med meg. De går i brudd med meg, men etter hvert vil de ikke gjøre noe, sier slovaken.

Sagan har faktisk ikke vunnet i Touren siden sjuende etappe til Albi i 2013. Likevel virker humøret å være på topp. Tinkov mener den modige slovaken hadde fortjent en etappeseier i årets Tour.

 - Jeg er nok mer skuffet enn Peter, fordi Peter ser glad ut. Jeg er skuffet for hans del. Jeg tror Peter er den sterkeste rytteren i Tour de France. For meg er han sterkere enn Chris Froome og han fortjener minst en seier, sa Tinkov på fransk TV i Gap.

Slakter hotellet i Gap
På hviledagen i Gap ble Sagan og Tinkov akkompagnert av Alberto Contador på lagets pressekonferanse. Med sin fjerde strake poengtrøye mer eller mindre sikret er det ventet at Sagan roer ned profilen og inntar hjelperrollen for spanjolen som må hente mye tid i Alpene skal ha stå på pallen eller ta gult i Paris.

Tinkoff-Saxos inviterte pressekorpset til å stå i skyggen av lagets kjøkkentrailer på parkeringsplassen til et ordinært Best Western. Hotellets standard var faktisk et av temaene som ble diskutert.

 - Jeg vet at Touren flytter på tusenvis av mennesker og at det er vanskelig å finne rom til alle, men hotellet er ikke Tour de France verdig. Vi sover her tre netter. Det er 40 grader ute på veien og 35 grader på rommene våre, sier Contador - som får støtte av sin sjef.
 
 - Det var 36, 37 grader i går da jeg syklet to, tre timer. Da jeg kom frem til hotellet på kvelden var det umulig å sove. Jeg måtte dusje i kaldt vann i 20 minutter. Rytterne straffes allerede ute på veien hele dagen. De fortjener bedre, sier Tinkov.

Alt eller ingenting
Contador tapte 2.51 minutter til Chris Froome på etappe ti til La Pierre-Saint-Martin. Spanjolen satt imidlertid godt med i finalen til Plateau de Beille.

Nå står Alpene for tur, med etappen til Pra-Loup først ut på onsdag. Der skal feltet over Col d?Allos, som har en fryktelig krevende utforkjøring før siste stigning til mål. De neste dagene kommer også Col du Glandon, La Toussuire og Alpe d?Huez. Alt sammen gunstig terreng, hvor giro-vinneren kan tjene tid hvis beina våkner til liv.

 - Giroen kostet mye krefter og denne touren er på et veldig høyt nivå. Dobbeltseieren (Giro d'Italia og Tour de France) er komplisert, men jeg tar det dag for dag, sier Contador — som påpeker at han ikke vil nøye seg med å komme på podiet.

 - Mitt mål har ikke vært noe annet enn å vinne. Jeg føler meg sterkere dag for dag. I 2013 var jeg ikke like god som nå, sier Contador.
 
 - Det er anspent i feltet og jeg må være klar til å gripe mulighetene med en gang den kommer til syne.

Contador går for gult. Det var også fargen på t-skjorten alle i Tinkoff-Saxo hadde ikledd seg på pressekonferansen. På skjortene var det printet #ForzaIvan, til ære for Ivan Basso, som er friskmeldt etter at han ble diagnostisert med testikkelkreft.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no! 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer