TOPPSCORER: Gonzalo Higuaín opprettholdt snittet på én scoring per kamp da han bredsidet ballen forbi Santander-keeper Fabio Coltorti. Det var Real-toppscorerens 24. seriemål for sesongen.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / Ander Gillenea
TOPPSCORER: Gonzalo Higuaín opprettholdt snittet på én scoring per kamp da han bredsidet ballen forbi Santander-keeper Fabio Coltorti. Det var Real-toppscorerens 24. seriemål for sesongen.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / Ander GilleneaVis mer

Seiersmarsjen fortsetter for Real

Tok sin 12. strake serieseier i siste test før «El Clasico».

||| (Dagbladet): Racing Santander - Real Madrid 0-2.

Real Madrid har hatt en imponerende målproduksjon de siste ukene, men rekken av kamper med tre mål eller mer stoppet på 10 etter at svakt plasserte Racing Santander slapp unna med «bare» to baklengs i sekken da stjernegalleriet fra hovedstaden tok turen nordover.

Rekordjaget er imidlertid underordnet, så lenge laget holder seg på seierssporet. Mot en motstander som ikke hadde scoret mål i de fire siste kampene på eget gress, holdt Cristiano Ronaldos straffescoring etter 23 minutter og Gonzalo Higuaíns bredside etter 76 minutter i lange baner for å ta med seg nye tre poeng. Samtidig var det første gang siden 3-0 seieren borte mot Xerez 13. februar at de hvitkledde holdt nullen i La Liga.

- Det var viktig å vinne, og vi vant selv om dette ikke var noen stor kamp. Vi seiret med en sterk forsvarsrekke, noe vi ikke har hatt i de siste kampene. Det er en stund siden vi holdt nullen, sier Real-trener Manuel Pellegrini, ifølge NTB.

Dermed har Real Madrid vunnet 12 strake kamper i La Liga, og er à poeng med erkerival Barcelona på tabelltoppen.

Utgangspunktet kunne med andre ord ikke vært bedre foran hva som venter neste lørdag, med avspark klokka 22.00 norsk tid:

«El Clasico» på Santiago Bernabeu.

FIKSET BIFFEN: Cristiano Ronaldo gjorde 1-0 på straffe, og Gonzalo Higuaín satte spikeren i Santander-kista med sin 2-0 scoring.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA
FIKSET BIFFEN: Cristiano Ronaldo gjorde 1-0 på straffe, og Gonzalo Higuaín satte spikeren i Santander-kista med sin 2-0 scoring.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA Vis mer

Med tanke på hvordan årets spanske sesongen har utviklet seg, tyder det meste på at vinneren av et av klubbfotballens største prestisjeoppgjør, også kan kalle seg seriemester når status skal gjøres opp etter 38 serierunder. Ingen andre virker nemlig å være i stand til å stoppe Barcelona og Real Madrid, som etter helgens serierunde er 21 poeng foran tredjeplasserte Valencia. Ned til Sevilla og Mallorca på fjerde- og femteplass, skiller det formidable 29 poeng.

Real Madrid har fortsatt til gode å avgi poeng på eget gress denne sesongen, mens ikke noe lag har vist seg å være vanskeligere å slå enn Barcelona i La Liga. Katalanernes eneste tap kom forøvrig i Madrid - mot Atlético på Vicente Calderón. Eventuell poengdeling vil bety fordel Barcelona, i og med at innbyrdes oppgjør kommer foran målforskjell ved poenglikhet.

Fant fram overstegsfinta
Kveldens kamp på El Sardinero var supertalentet Sergio Canales sitt første møte med sin framtidige arbeidsgiver siden 19-åringen skrev under for Real Madrid i februar. Santander-spissen åpnet friskt, og kom til sin største mulighet tidlig i kampen da han lobbet over en Iker Casillas på halvdistanse.

Forsøket gikk imidlertid like til side for mål, men det hadde kanskje ikke vært det beste karrieretrekket å stikke kjepper i hjulene gulljakten til  klubben som har invester fem millioner euro i ham.

I stedet var det Real Madrid som grep muligheten i den andre enden av banen.

Det ble færre og færre overstegsfinter på Cristiano Ronaldo i løpet av tiden i Manchester United, men søndag tok han i bruk det gamle signaturtrikset etter halvspilt første omgang da han utfordret en vaklende José Moratón uten sikring bak seg. En svimmel Santander-forsvarer måtte til slutt sette ut foten, og det var en invitasjon portugiseren ikke takket nei til.

Ronaldo gikk i bakken, og straffesparket var det ingenting å si på. Det tok han selv, og da sto det brått 0-1 i målprotokollen.

Lekkerbisken fra Guti
Real bød ikke opp til noen sjansefest i Santander, men gjorde det som var nødvendig for å vinne kampen.

Innbytter Guti sto for kampens lekkerbisken da han med en perfekt vektet 50-meterspasning fant foten til Gonzalo Higuaín på vei igjennom.

Aleine med keeper Fabio Coltorti gjorde Real-toppscoreren absolutt ingen feil, og opprettholdt statistikken med et snitt på nøyaktig én scoring per kamp. Det var argentinerens 24. mål i La Liga, noe som er to mindre enn landsmannen Lionel Messi i Barcelona.

STJERNESKUDD: Stjerneskuddet Sergio Canales (t.v.) fikk prøve seg mot sin framtidige arbeidsgiver Real Madrid. 19-åringen kom ikke nærmere scoring enn en lobb som gikk like til side for mål.Foto: SCANPIX/EPA/Esteban Cobo
STJERNESKUDD: Stjerneskuddet Sergio Canales (t.v.) fikk prøve seg mot sin framtidige arbeidsgiver Real Madrid. 19-åringen kom ikke nærmere scoring enn en lobb som gikk like til side for mål.Foto: SCANPIX/EPA/Esteban Cobo Vis mer

Mot slutten fikk gjestene ytterligere to muligheter til å forlenge rekka av kamper med tre mål eller mer, men Gutis susende langskudd dundret i tverrliggeren og Cristiano Ronaldo var ukonsentrert da han bare hadde å sette foten på Higuaíns eminente forarbeid som ga ham en avslutningsmulighet på blank kasse.