Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny triumf for Quick Step i De Panne:

Seiersmaskineriet Quick Step slo til igjen: Viviani kjørte inn årets 17. seier

Timet spurten bedre enn Ackermann.

STORFAVORITTEN: Elia Viviani var den beste spurteren med i årets De Panne. Italieneren sykler for belgiske Quick Step. Og selvsagt vant han! FOTO:. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
STORFAVORITTEN: Elia Viviani var den beste spurteren med i årets De Panne. Italieneren sykler for belgiske Quick Step. Og selvsagt vant han! FOTO:. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Elia Viviani spurtslo Pascal Ackermann og vant Driedaagse Brugge-De Panne.

Både Lotto-Soudal og Bora-Hansgrohe kjørte aktivt underveis i det 202,4 lange rittet mellom Brugge og De Panne. De to konkurrerende WorldTour-laget klarte likevel ikke å få et årvåkent Quick Step-lag på defensiven.

Patrick Lefeveres menn ankom med Elia Viviani på startoppstillingen. Konkurrentene klarte aldri å riste av seg italieneren, selv om feltet sprakk opp i sidevinden ved tre anledninger.

Bora-Hansgrohe kjørte hardt de siste kilometerne, etter at det sprakk opp for tredje gang. Ut på oppløpet så det ut til at Ackermann hadde en mulighet til å innkassere årets første seier etter å ha åpnet 2018 sterkt.

Men det så rett og slett ut til at Viviani timet det hele best, og kjørte inn lagets 17. (!) seier for året.

Slik gikk det til:

Tredagers i De Panne har vært Alexander Kristoffs favorittforberedelse til klassikerne, men slik ble det ikke i år.

Rittet heter nå Driedaagse Brugge-De Panne og består nå av tre enkeltstående ritt (spurtkonkurranse for menn og kvinner tirsdag, 2HC-ritt for herrer onsdag og WT-ritt for damer torsdag).

Rittet hadde også - motvillig - skiftet dato med Dwars door Vlaanderen. I år er sistnevnte ritt inne som formpuss foran Flandern, mens De Panne må ta til takke med å åpne den flamske klassikerraden.

Seks mann i brudd

Herrerittet var 202,4 kilometer langt. Tidlig stakk seks mann av gårde i brudd. Der satt selvsagt Conor Dunne (Aqua Blue Sport). Denne gangen hadde han også selskap av Sean Bennett (Hagens Berman Axeon), Tanner Putt (United Healthcare), Brian Van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Ylber Safer og David Boucher (begge fra Tarteletto-Isorex-SH).

August Jensen (Israel Cycling Academy) var for øvrig eneste nordmann i aksjon her i dag.

Bruddet skulle vise seg å være litt vanskelig å hente inn, og hadde pene 1:44 med kun 37 kilometer igjen å sykle.

De største utfordringene i De Pannes nye design dukket opp mellom åtte til ti mil ut i rittet. Duoen Monteberg/Kemmelberg, kjent fra Gent-Wevelgem, i tillegg til Rodeberg, Vaigneberg og Sulferberg med kort tid imellom.

Fabio Jakobsen (Quick Step) var involvert i en tidlig velt, men slapp unna med å bytte sykkel. Verre gikk det med Reto Hollenstein (Katusha-Alpecin) som ble fraktet til sykehus etter velt.

Lotto-Soudal var aktive

Over Kemmelberg benyttet både Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) og Nikolas Maes (Lotto-Soudal) anledningen til å teste beina. Over brosteinsseksjonene kuttet feltet ned forspranget til bruddet fra 7:15 til rundt 5:50.

Også etter brosteinspartiene, i de flatere områdene i utkanten av De Panne, ble det kjørt aktivt bak i hovedfeltet.

Mens Quick Step så ut til å være trygge på Elia Viviani i en eventuell spurt, var Lotto-Soudal mer ivrige på å gjøre rittet hardt der vindforholdene lå til rette for det.

Ved De Moeren sprakk feltet opp i flere deler etter at Direct Energie satte opp farten i sidevinden, og Lotto-Soudal fulgte opp. Feltets antatt beste avslutter, Elia Viviani, hang likevel med, og forsøket ble nøytralisert ikke lenge etter at hardkjøret startet.

Drøye tre mil unna mål sprakk det opp igjen da Quick Step og Bora-Hangrohe tråkket til, og lyktes med å redusere feltet ytterligere.

25 sekunder ut på sisterunden

Aktiviteten bak kuttet ned avstanden til bruddet kraftig. Med 29 kilometer igjen var avstanden nede i snaue 50 sekunder.

Rittet ble avsluttet med to sentrumsrunder á 25,7 kilometer. Ut på sisterunden som blant annet gjestet De Panne, Koksijde og Veurne før avslutningen i Zeelan (De Panne) var forspranget til bruddet nede i 25 sekunder.

Etter å ha lekt med bruddet på den første sentrumsrunden, fant feltet likevel ut at det var greit å holde de seks foran på rundt 45-50 sekunder. De så altså ingen grunn til å hente dem inn bare for at nye angrep skulle gå fra front av «bunchen».

16 kilometer fra mål fant Bora-Hansgrohe ut at nok var nok. De satte hele laget i front for å sveive inn utbryterne. Tyskerne hadde med seg Pascal Ackermann som blant annet har sett bra ut under Nokere Koerse, Handzame Classic og Abu Dhabi Tour så langt i år.

Over til spurten!

Åtte kilometer unna målgang sprakk hovedfeltet opp igjen, altså for tredje gang i løpet av rittet.

Lotto-Soudal var igjen aktive, sammen med Bora-Hansgrohe. Sammen med Quick Step satt de pent i det: Bora med Pascal Ackermann, Lotto-Soudal med Jens Debusschere og Quick Step med Elia Viviani trygt plassert i gruppa så lå nærmest restene av dagens brudd. Også CCC Sprandi Polkowice var representert i en svært selektiv og topptung gruppe med ryttere.

Med 4,5 kilometer igjen ble bruddet hentet, og da hadde også hovedfeltet samlet seg på nytt. Bora hadde på nytt kommandoen i hovedfeltet foran den ventende spurten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!