Seierspall uten nordmenn - spesialsprinterne VM-vrakes

Eget landslag til tross. Landslagssjef Steinar Mundal var ikke imponert over norske sprintere i årets første langrennssprint. - Jeg garanterer ingen av dem VM-plass. Det kan bli null, det kan bli to- tre, sier Mundal til Dagbladet.

Innsatsen på sprintstafetten i italienske Clusone i går var langt under pari. Sjetteplass for gutta og tiendeplass på damene er en katastrofe. I fjor dominerte Norge i sprint, men i går ble de spesialiserte spurterne forbigått av tøffe og mer seige løpere i den relativt tunge sprintløypa.

- Vi hadde nok gjort det bedre i den løypa med langrennsløperne våre, sier Steinar Mundal.

Hard VM-løype

Bare Trond Einar Elden får godkjent for sin innsats på det norske andrelaget. Og erfaringene fra i går kan bli dyrkjøpte for de som har spesialisert seg i sprint. Sprinttraseen i Lahtis skoger sies å være knalltøff. Dermed vil trolig spesialsprinterne falle igjennom ilaguttaket til VM.

- Thomas Alsgaard og Tor Arne Hetland er to løpere som ville ha hevdet seg godt i ei såpass hard løype, mener Mundal.

Alsgaard så gårsdagens stafett på TV. Han har fortsatt lyst til å gå sprinten i VM, men det er ikke sikkert han gjør det.

- Alt avhenger av formen. Avgjørelsen tar jeg neppe før dagen før løpet. Akkurat nå ser jeg knapt lenger fram enn neste helg, ler Alsgaard.

Reddes av staffett

Det som kan bli VM-redningen for Trond Einar Elden & co. på det norske sprintlaget, er VM-stafetten. Den går dagen etter sprinten. Landslagssjef Mundal er redd for å ofre sine beste løpere på sprinten. Fordi de vil slite seg ut før stafetten. Dermed vil han helst spare Alsgaard og Hetland.

- Men de bestemmer sjøl. Jeg vil ikke nekte Alsgaard å gå en sprint i VM. En individuell medalje teller klart mye for dem, sier Mundal.

- Samtidig tror jeg Thomas er en av de løperne som vil takle å gå begge distansene hvis han er i form.

BARE UTLENDINGER: To Italienske og ett tysk lag tok de tre plassene på seierspallen i går.