Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2018:

Seierssjansen glapp for Kristoff

Velt i finalen skapte gylden mulighet for nordmannen.

NUMMER FEM: Peter Sagan vant andre etappe i Tour de France. Alexander Kristoff kan skimtes i hvitt bak i bildet. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
NUMMER FEM: Peter Sagan vant andre etappe i Tour de France. Alexander Kristoff kan skimtes i hvitt bak i bildet. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Vis mer

LA ROCHE-SUR-YON (procycling.no): Peter Sagan tok både etappeseieren og den gule trøya på andre etappe av Tour de France.

Bora-Hansgrohe tok ansvar med fire kilometer igjen. To kilometer fra mål deiset flere ryttere i bakken. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) i den gule trøya var blant dem. Michael Matthews (Team Sunweb) sine spurtsjanser ble også eliminert.

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) og Peter Sagan (Bora Hansgrohe) var blant rytterne som kom seg forbi velten, men nordmannen nådde ikke helt opp på oppløpet. Sagan åpnet spurten fra perfekt posisjon, og klarte å holde Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) bak seg på de siste meterne.

Dermed tok verdensmesteren sin niende etappeseier i Tour de France.

Kristoff var uten hjelperyttere på de siste kilometerne, og måtte kjempe seg fram alene etter velten. UAE-ryttern avanserte på oppløpet, og satt i brukbar posisjon noen plasser bak Sagan da spurten gikk. Men han hadde ikke nok trøkk igjen i beina til å utfordre verdensmesteren. 31-åringen trillet inn til femteplass.

– Jeg kom meg akkurat foran velten og visste det var en god sjanse. Jeg satt ganske langt bak i gruppa. Enten måtte jeg bruke mye krefter på å komme meg fram, eller bli sittende bak. Jeg gled litt frem, men klarte ikke samle krefter til spurten. Jeg hadde rett og slett ikke bein på slutten. Håpet på litt bedre bein i dag, men det var lit som i går, sier Kristoff til procycling.no etter målgang.

Han merket raskt at han ikke hadde beina til å svare da de andre spurterne startet.

– Jeg hadde ikke kraften da Démare startet, og skjønte fort at dette ikke går og da går litt av gnisten ut av deg.

– Hadde jeg hatt én lagkamerat med meg etter velten så kunne han kjørt meg frem, og spart litt krefter på det. Men jeg hadde ikke vunnet i dag. Jeg kunne vært nærmere topp tre, men nå ble det litt bak.

Slik gikk det til:

Den andre etappen var nok en dag for feltets spurtraske herrer. 182,5 kilometer lang var etappe to av Tour de France, og med en tidlig kategorisert stigning ble det noe større kamp om å komme i brudd.

Andre bruddforsøk fikk gå, som inkluderte Sylvain Chavanel (Direct Energie), Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) og Michael Gogl (Trek-Segafredo). Åtte kilometer ut på etappen ledet trioen med halvannet minutt til feltet.

Cote de Pouzages (1km á 3.9%) var den eneste kategoriserte stigningen, og her kjempet bruddet om det eneste klatrepoenget i dag. Den kampen vant Dion Smith. Med samme poengsum som leder Ledanois er det sammenlagtplasseringen som avgjør. Smith slapp seg tilbake til feltet, for å sikre seg at han orket å følge dem inn til mål.

Michael Gogl måtte til legebilen grunnet et kranglete kne, og plutselig var Chavanel alene i tet.

Feltets mest rutinerte

Mannen med flest Tour de France-starter gjennom tidene fortsatte alene, og ledet med fire minutter da det gjensto 90 kilometer.

Bak den ensomme Direct Energie-rytteren gikk det forholdsvis rolig, helt til de siste milene da flere var uheldige.

Tsgabu Grmay (Trek-Segafredo) måtte bryte grunnet magesmerter, mens Luis Leon Sanchez (Astana) veltet. Spanjolen prøvde å sette seg på sykkelen, men smertene ble for sterke og han sto av.

31 kilometer fra mål veltet Adam Yates (Mitchelton Scott). Briten fikk med seg hjelperne Jack Bauer og Luke Durbridge, og klarte å kjøre seg opp igjen til feltet med god margin før spurten.

Finalen i La Roche

Den flate etappen endte med en massespurt i en teknisk krevende finale inne i målbyen La Roche-sur-Yon.

Arnaud Démare punkterte med 23 kilometer igjen. Groupama-FDJ-rytteren mistet spurten etter uhell på første etappe, men søndag klarte han å få kontakt med feltet noen kilometer etter uhellet.

Chavanel ble kjørt inn like etter bonusspurten, der Gilbert (Quick-Step) og Thomas (Sky) tok henholdsvis to og ett bonussekund. Tretten kilometer fra mål var soloshowet til Chavanel avsluttet.

Åtte kilometer før mål var det Kittel (Katusha-Alpecin) sin tur til å punktere. Den sterke tyskeren byttet sykkel, men rakk ikke å komme tilbake til feltet før spurten.

Inn i en finale med velt to kilometer fra mål var Sagan smartest, og stakk av med seieren i spurten.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!