Seiersvilje med Breiviks B-lag

GJØVIK (Dagbladet): Norge- Danmark 25- 24. Her feier Else Marthe Sørlie gjennom det danskeNorge har vunnet en ny håndball-seier mot erkefienden Danmark - med Breiviks B-lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Artisteriet manglet i går, men Norges nest beste viste at de også har seiersvilje. Det lover godt for VM på hjemmebane i desember.

- Det er alltid gøy å slå Danmark. Det ser ut som vi har gjort det til en ny trend, sier en fornøyd lagkaptein Tonje Larsen, som var banens suverent beste fram til Norge ledet 12- 6.

Da klistret danskene frimerke på Tonje - og det reservepregede norske laget avslørte sin store svakhet: mangel på en skytter med regissøregenskaper blant bakspillere.

Norge best på kanten

De etablerte gulljentene fra EM, som valgte å stå over kampene mot Danmark, skal likevel ikke føle seg for trygge på plassene sine.

Alle mest gjelder dette kantspillerne.

Nå spilte ikke verdensvingene Janne Kolling eller Anette Hoffmann for Danmark i går. Men det skal ikke ta bort glansen fra de norske jentene. Spesielt Lise Larssen fra Bækkelaget var god. Hun scoret fire mål og var en permanent trussel på høyrekanten.

I gang igjen

- Jeg fikk mange baller i 1. omgang og da var det bare trå til og benytte sjansene.

- Jeg følte det var min tur i dag, sier Lise.

Som sikkert hadde meldt seg på landslaget tidligere, hadde det ikke vært for slitasjebruddet i foten som stoppet henne sist sommer.

- Men nå er jeg i gang igjen, og det er vel så tøft å kjempe om plassen på Bækkelaget som på landslaget. Drømmemålet er selvsagt VM på hjemmebane, sier Lise.

Hun er en av foreløpig fem jenter som har meldt seg i kampen om plassene på høyrekanten. Fra EM har Norge Ann-Cathrin Eriksen og Janne Tuven. I tillegg har Eli Fallingen og Kristine Duvholt tenkt seg til VM.

- Vi har prioritert satsingen på kantspillere på klubb- og landslagsnivå. Det får vi betalt for nå, sier landslagstrener Marit Breivik.

<B>FULL INNSATS:</B> Else Marthe Sørlie ga alt i avslutningsøyeblikket mot Danmark i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer