Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morten P's corona-dagbok (5)

Seigpining av et mesterlag

Liverpools trofaste håpet på en vaksine mot trofé-frykten coronaviruset bærer med seg. Den lar vente på seg.

THE KOP: Den siste gangen det var folk på Anfield, mot Atletico Madrid 11. mars. Etter det løp også fotballen og gjemte seg for COVID-19. Sesongen er inntil videre utsatt til 30. april. Ingen vet hvordan dette vil ende. Foto: Craig Galloway - ProSports/Shutterstock/NTBScanpix
THE KOP: Den siste gangen det var folk på Anfield, mot Atletico Madrid 11. mars. Etter det løp også fotballen og gjemte seg for COVID-19. Sesongen er inntil videre utsatt til 30. april. Ingen vet hvordan dette vil ende. Foto: Craig Galloway - ProSports/Shutterstock/NTBScanpix Vis mer

DET KOM INGEN lindrende kur til den store Liverpool-familien. Det ble bare en utsettelse til. Premier League 2019/2020 er derfor fortsatt i det blå.

Der blir den i første omgang værende til 30. april.

ALT ETTER DET er usikkert. Om man kan spille kamper i mai, vet ingen. Hva man gjør om man ikke kan spille kamper i mai, det vet heller ingen. Men regelen om at det ikke kan spilles fotball etter 1. juni er skrotet, det et et lyspunkt, og målet er derfor å fullføre sesongen i sin helhet.

Men jeg gjentar, målet.

I det blå det også.

PREMIER LEAGUES UTGANGSPUNKT for telefonkonferansen med de 20 klubbene var krystallklart. Med frykten for en annullert sesong som bakteppe handlet alt om å finne en løsning.

En løsning alle klubbene kan leve med.

En løsning de som betaler moroa – rettighetshaverne på TV-sida – kan leve med.

MED UTSETTELSEN HOLDER Premier League liv i håpet om en fullendt sesong. De tok den kjente løsningen. De slapp en skvett i shortsen for å holde varmen.

Kan hende det virker, hvem vet?

Ut over å registrere frykt og avsky for de mange skisserte alternativene, vet vi jo egentlig ingen ting.

I DISSE CORONATIDER, der uvissheten på mange måter er den eneste konstanten, er det umulig å si hvor dette ender. Ut over å være sikker på hvem som vinner (Liverpool), og rimelig sikker på topp tre (Chelsea og Leicester), kan resten trekkes i hatten. Med ti kamper igjen for fire lag (Manchester City, Sheffield United, Arsenal, Aston Villa), og ni for de 16 andre, er det ikke mulig å forutse hvem som blir nummer fire og sikrer seg den siste ettertraktede Champions League-plassen, eller nummer fem med samme bonus om Manchester Citys utestengelse står seg i idrettens rettssystem.

I tillegg har du to plasser i Europa League, mer lukrative de også.

FOR IKKE Å snakke om det virkelige dramaet – nedrykksstriden – der de største pengene ligger. Plassene fra 17 og oppover på tabellen garanterer en inngangsbillett på langt over en milliard kroner når den neste Premier League-sesongen sparkes i gang. For Watford, som akkurat nå holder 17.-plassen med ett måls margin til Bournemouth, er den plassen verd en Champions League-billett ganger mange.

Akkurat som den er for Leeds og West Bromwich, i opprykksposisjon med en liten poengbuffer på tabellen.

Den årlige startbonusen i fotballens forjettede land er like viktig for dem.

PREMIER LEAGUES PRIMÆRE mål er å beskytte ligaens konkurranseintegritet, og å levere en vellykket avslutning på sesongen 2019/2020. Det er en fin målsetting. Det sekundære tør ingen snakke om. Det er ikke noe hva da, om den usynlige dævelskapen fortsetter å smitte i stadig økende tempo, og det ikke blir fotball i mai.

Det er ikke noe hva da, om det ikke blir fotball i juni heller.

MANNEN BAK FIFA-RANKINGENS avanserte matematiske formel, professor Julien Guyon ved Columbia University i New York, kom onsdag med sitt matematiske innspill i usikkerheten som rår. I The Times lot han datamaskinen spille Premier League-sesongen ferdig, basert på den avanserte statistiske modellen han bruker.

Ikke overraskende kom Liverpool ut på topp.

Med 106 poeng etter 38 kamper vil de knuse Manchester Citys rekord fra 2018 (100).

LANG MER OVERRASKENDE, men ikke mindre interessant, er at alt blir stående som i dag. Fjerdeplassen som garanterer Champions League går til Chelsea, tre poeng foran Manchester United. Skulle Manchester Citys UEFA-utestengelse stå seg, hvilket betyr at Ole Gunnar Solskjær trener et CL-lag neste sesong, er det Wolverhampton og Sheffield United som vinner plassene i Europa League.

Tottenham og Arsenal ender åtte og ni på matematikkprofessorens tabell.

I BUNNEN AV tabellen, nøyaktig det samme. Norwich, Aston Villa og Bournemouth rykker ned. Watford, West Ham og Brighton redder plassen på sesongens siste dag. Premier League kaster selvfølgelig ingen blikk på Julien Guyons fotball-matte – fotball skal spilles av lag, ikke datamaskiner – men for millioner av Liverpool-fans er det bensin på bålet.

For dem som ikke får ro før trofeet er hjemme på Anfield vil det være enda et argument i kampen mot skrekkscenarioet over alle skrekkscenarioer – en annullert sesongen.

Jeg skjønner dem godt.

PS! Dette er ikke slutten på elendigheten. Det er ikke en gang begynnelsen på slutten. Men det kan være, som Winston Churchill sa, slutten på begynnelsen.

Vær rolig, pass på helsa og ikke tro på alt du hører.

Hele Norges coronakart