Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seiledronning vil banke kongen

Siren Sundby tar opp kampen mot Kong Harald.

(Dagbladet.no:) Kong Haralds herrebåt mot Siren Sundbys damebåt. Det kan bli en av årets store seilerdueller på Oslofjorden.

De to seiler riktignok i hver sin båtklasse, men begge har ett stort mål: Å bli Færderseilasen beste seiler.

Siren Sundby (23) har lånt seg en båt av typen «C&C 115» og er 38 fot lang. Kong Harald (69) lar sin splitter nye Fram XVI, en Transpac52, bli liggende i Spania, mens han seiler gamlebåten Fram XV i Færderseilasen 9. juni.

Båten er en 52 fot lang IMS. Og kong Harald imponerte seg selv og andre med å bli Europamester i Sverige med båten i fjor. Kongen kommer til å stille med sine beste menn ombord i Fram XV, mens

Siren Sundby samler de aller beste seilerjentene i Norge.

Årets båt

- Det er kjempekult at det er en jentebåt med så mange gode seilere om bord. Jeg ser virkelig frem til å konkurrere sammen med disse. Tidligere har jeg stort sett bare seilt mot noen av dem, forteller OL-vinneren Siren Sundby, som ikke får en altfor god opplading til Færderseilasen.

Hun skal gjennom en hektisk eksamensperiode i København før hun setter kurs mot Oslofjorden

SKAL KJEMPE OM TRONEN: OL-mester Siren Sundby vil bli Færderseilasens beste seiler. Foto: EPA
SKAL KJEMPE OM TRONEN: OL-mester Siren Sundby vil bli Færderseilasens beste seiler. Foto: EPA Vis mer

Båten Siren skal seile er helt ny i Norge og det passer godt sammen med det ferske jentelaget. 38-foteren er kåret til årets båt av det prestisjetunge amerikanske tidsskriftet Sailing World.

- Jeg får ikke så god tid til å trene, men vi satser på at en rask båt og mange dyktige seilere om bord skal hjelpe oss, sier Sundby som blir skipper og taktiker om bord, skriver Seilmagasinet på sine nettsider.

Sterke jenter

Seilerne på Sirens foreløpig navnløse båt, har både OL, VM, NM og andre tunge seilerfaringer med seg om bord.

Jeanette Lunde er en av de få nordmenn som har deltatt i både vinter og sommer OL. I 2000 seilte hun i Athen sammen med Carolina Toll i 470. Lise Birgitte Fredriksen satser på neste OL i Yngling sammen med Alexandra Koefoed som også er med om bord. Fredriksen seilte sammen med Karianne Eikeland i OL i Athen i 2000.

Alexandra Koefoed vil seile mot faren sin - Einar, som er taktikeren på kongens båt.

Linda Kontorp seilte E-jolle i OL i 1996 og var en av de beste seilerne i sin klasse på den tiden. På fordekk på 38 foteren har den en av Norges tøffeste fordekksgaster som er en jente. Anne-Marit Hansen har seilt foran i båten i match sammenheng på guttelag.

Janette Krefting er en av Norges beste kvinnelige Snipe seilere og har blant mye annet vunnet VM sammen med Karianne Eikeland. Pia Farstad kommer fra det krevende matchmiljøet og har også seilt mye sammen med Eikeland, skriver Seilas.

- Vi har ennå ikke funnet den som skal styre båten, men vi har en veldig dyktig rorkvinne i kikkerten, avslutter Siren Sundby.

KONGE OGSÅ PÅ SJØEN? Kong Harald skal være med i Færderseilasen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling