Seiler direkte på internett

Nå behøver du ikke bekymre deg for dårlig vær om du vil følge seiling.

(Dagbladet.no): Klokka 17 i ettermiddag går startskuddet for seilernes store styrkeprøve i Norge, Watski Skagerrak Twostar. Og i år kan du følge hver enkelt av de 160 deltakerne direkte på nett.

- Samtlige båter som deltar i regattaen vil bli utstyrt med en liten boks som kan holde alle informert om hvor hver enkelt båt til enhver tid befinner seg, sier Kjell Nordli i arrangørklubben Fredrikstad Seilforening til Fredriksstad Blad.

Boksen Nordli snakker om er en tracker, eller sporer, som oppdaterer båtenes posisjon for hver 500 meter de tilbakelegger. Regattaen går over 300 nautiske mil, fra Hankø til Marstrand, og tilbake til Hankø igjen.

Ifølge arrangøren er det første gang du kan følge en regatta direkte på internett i Norge.

TID FOR SEILING: I ettermiddag starter Watski-regattaen fra Hankø. Den kan du følge fra start til mål på nettet. På bildet er båtene fra Færder-seilasen på vei ut av starten. Foto: Scanpix
TID FOR SEILING: I ettermiddag starter Watski-regattaen fra Hankø. Den kan du følge fra start til mål på nettet. På bildet er båtene fra Færder-seilasen på vei ut av starten. Foto: Scanpix Vis mer