Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Seiler fordi vi er gale

Kongen tilbrakte 80 døgn på sjøen i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kongen forbereder seg til ny sesong med Fram XVI. Og her forklarer han årsaken for sin lidenskap:

- Det er ikke mange som er så gale som oss. Det er så utrolig moro. Og det å ha fått vært med å seile mot de beste gutta i verden har vært... Det har vært som et eventyr. Rett og slett en fantastisk opplevelse!

På denne måten oppsummerer kong Harald sin mest aktive seilesesong noensinne. I en fullsatt sal i seilklubben på Dronningen i Oslo møtte kong Harald mange av sine seilevenner i KNS da han i går kveld fortalte om sine erfaringer etter første sesong på Fram XVI, der kongen har tilbrakt 80 døgn på sjøen.

- Det blir nok ikke like mye dette året, innrømmer kong Harald, som ikke akkurat tenker på statsråd når han seiler sin regattabåt i Transpac52-klassen:

- Det er ikke tid til å tenke på det. Jeg får nok mange råd ombord. Men ikke statsråd, ler kong Harald.

Ikke så flinke likevel

- Etter noen treningsrunder med båten syntes vi at vi var veldig flinke, men da vi oppdaget at vi tapte flere båtlengder til de beste båtene på hver runding skjønte vi at vi hadde et stykke igjen, sier kong Harald, mens han viser bilder og film fra regattaserien Breitling MedCup, der kongen og hans menn ved sesongslutt endte midt i feltet av de i overkant av 20 deltagende båtene.

- Det som var veldig moro var å oppdage at vi hadde slått samtlige av båtene. Det dumme var at vi aldri slo alle i en og samme regatta. Men vi fikk noen andre- og tredjeplasser og det har vi lov til å være fornøyde med.

FART OG MORO: - En fantastisk opplevelse, sier kong Harald om seiling med Fram XVI. Foto: SCANPIX
FART OG MORO: - En fantastisk opplevelse, sier kong Harald om seiling med Fram XVI. Foto: SCANPIX Vis mer

- Selv om jeg tenkte at «søren, jeg trodde vi skulle gjøre det bedre» da sesongen var over. Etterhvert er den skuffelsen byttet ut med følelsen av å være fornøyd med sesongen, forteller Kongen, som også til sommeren kommer til å være med i flere regattaer i Middelhavet der fram XVI også er stasjonert.

Slått av Frostad

Og det er ingen grunn til å tro at båten noensinne kommer til Norge.

- Nei, det er i Middelhavet denne klassen har sine regattaer. Derimot kommer vi til å være med i VM i seiling på Hankø med Fram XV, forteller kong Harald, som også da bladet Seilas kåret «Århundrets norske seiler» måtte nøye seg med andreplass av 16 nominerte kandidater.

For med over dobbelt så mange stemmer som kongen var det Knut Frostad, kjent fra blant annet deltagelse i fire Whitbread Round The World/Volvo Ocean Race, tok en soleklar seier.

Men da den 39-åringen vinneren mente at han begynte å bli for gammel, ble han raskt korrigert av den 30 år eldre kong Harald:

- Det er lenge til du er for gammel!

image: - Seiler fordi vi er gale
SLÅTT AV JUNIOR: Knut Frostad banket kong Harald i kåringen «Århundrets Beste Norske Seiler».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!