Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seiler fra redningsbåten

ABN AmroTwo seiler fra marinens redningsbåt. Movistar-laget reddet i land

(Dagbladet.no:) Her er bildene som den engelske marinen har tatt av ABN Amro Two, like utenfor kysten av England. Alle mann på dekk, og alle ført redningsdrakter. Stormen raser fortatt for fullt i området og værforholdene er ekstreme, melder Volvo Ocean Races hovedkvarter.

Og båten som skulle være ABN Amro Twos sikekrhetsbåt til land, er akterutseilt.

For HMS Mersey, som til daglig er opptatt med å passe på fiskebåter ble sendt ut for å ekskortere ABN Amro Two til land, kan bare gjøre 20 knops fart. Mens ABN Amro Two seiler mot land i 25-30 knop i øyeblikket.

Reddet i land

Og movistarmannskapet, som ble reddet fra sin synkende båt i går, har nå forlatt ABN Amro Two.

I ly av Falmouth Bay og like utenfor Helfordelva i Sør-England ble mannskapet på Movistar hentet fra ABN Amro Two og over i flere RIB-er (gummibåter) klokka 8.35 i dag.

RIBene har nå brakt Movistarmannskapet i land i Falmouth, mens båten fortsatt driver omring 400 nm sør for den engelske kysten. Båten logger nå en knops hastighet sørover! Tidligere idag var hastigheten seks knop. Ting tyder nå på at hele riggen kan ha falt overbord.

Reddes av tråler?

PÅ VEI MOT MÅL: ABN Amro Two er endelig på vei mot mål. Men seilte fra redningsbåten fra marinen. Foto: AP
PÅ VEI MOT MÅL: ABN Amro Two er endelig på vei mot mål. Men seilte fra redningsbåten fra marinen. Foto: AP Vis mer

Akkurat nå jobber bakkemannskapet i Movistarteamet med å ordne en slepebåt eller tråler som som kan hente «restene» av Movistar til land.

Også Brunsels mannskap har natt en tøff seilas inn til målgangen i formiddag. Alle ombord har iført seg overlevelsesdrakter, også når de skulle sove og Brunel slet med store kjølproblemer inn til mål.

ABN Amro Two kommer til å seile inn den engelske kanal om kort tid. Det gjenstår 140 nm av marerittseilasen fra New York til Portsmouth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling