SYK: Den tyske seileren Erik Heil, her sammen med makker Thomas Plößel, er innlagt på sykehus med en multiresistent hudinfeksjon etter å ha vært med på test-regatta i Rio de Janeiro. Foto: Carsten Rehder / dpa via AP / NTB Scanpix
SYK: Den tyske seileren Erik Heil, her sammen med makker Thomas Plößel, er innlagt på sykehus med en multiresistent hudinfeksjon etter å ha vært med på test-regatta i Rio de Janeiro. Foto: Carsten Rehder / dpa via AP / NTB ScanpixVis mer

Seiler innlagt på sykehus med resistent hudinfeksjon etter å ha vært i kontakt med vannet i Rio

70 prosent av kloakken slippes ut der seilerne skal konkurrere.

(Dagbladet): Vannkvaliteten i Rio de Janeiro har fått alt annet enn positiv omtale. Om under ett år arrangeres somme-OL i byen.

Bilder av døde fisk liggende i vannet der Olaf Tufte & Co skal ro neste år, tretten roere som ble syke etter å ha testet neste års OL-bane og en svært nedslående vannrapport er det OL-arrangørene har endt opp med så langt.

- Vannene hvor utøverne skal konkurrere i neste sommer er fylt med kloakk fra mennesker, og utgjør en stor helserisiko for utøverne - og for de besøkende på Rio de Janeiros ikoniske strender, het det i en rapport nyhetsbyrået AP la fram i slutten av juli.

Hjem med hudinfeksjon Nå har arrangørene fått nok en negativ sak om vannkvaliteten - som de før de fikk OL lovet at skulle renses 80 prosent - men som de i juli bare kunne love at ville bli renset 60 prosent.

Den tyske seileren Erik Heil var for kort tid siden, sammen med sin makker Thomas  Plößel, i Rio hvor de tok bronse under test-regattaen foran neste års OL.

Det har endt med sykehusinnleggelse for seileren.

Han behandles nå for hudinfeksjoner på begge beina og på en av hoftene etter regattaen i Rio de Janeiro.

Skylder på vannet i Rio Heil og hans leger er overbevist om at infeksjonen er et resultat av at han har vært i kontakt med vannet i Marina da Gloria, som er hovedsetet for seilerne neste sommer.

- Jeg har aldri før hatt infeksjon på beina. Aldri! Jeg mener jeg har fått den fra test-regattaen, og at det må komme fra Marina da Gloria, hvor kloakken får lov å flyte fritt. I framtida vil vi reise til Rio rett før start, slik at sykdom som oppstår først vil bryte ut når vi er hjemme igjen.

- Vi vurderer nå om vi skal dekke skoene våre med en form for plastikkdekke når vi seier ut fra Marina de Gloria, skriver Erik Heil på det tyske seilforbundets Rio-blogg.

Må skrape vekk huden Rundt 70 prosent av kloakken fra Rios ti millioner innbyggere slippes rett ut i området hvor seilerne skal konkurrere neste år, ifølge BBC.

Nyhetsbyrået AP skriver at Erik Heil mottar behandling på et sykehus i Berlin, men at antibiotika så langt ikke har greid å ta knekken på det som er ansett som multiresistente bakterier.

Seileren har også gått gjennom flere runder med hudskraping for å få bukt med infeksjonssårene.

På Rio-bloggen har tyskeren delt bilder fra sykehusoppholdene, hvor han blant annet viser hvordan infeksjonen har blant annet har resultert i et stort hull i den ene leggen.

 

LEGGSÅR: Slik ser den ene leggen til Erik Heil ut etter å ha vært i kontakt med vannet i Rio. Foto: Det tyske seilforbundet
LEGGSÅR: Slik ser den ene leggen til Erik Heil ut etter å ha vært i kontakt med vannet i Rio. Foto: Det tyske seilforbundet Vis mer