- Seiler mot fotballens Bermudatriangel

Lagerbäck slaktes.

(Dagbladet.no): Lars Lagerbäck og hans menn får ikke uventet kjørt seg i svenske medier i dag.

Ikke minst sjefen sjøl. Åtte av ti av leserne på Aftonbladets nettutgave sier nei til at Lagerbäck er rett man til å lede Sverige videre mot VM i 2010.

Tallene er like tydelige i fotbollskanalen.ses avstemning.

For mens Lagerbäck selv sier han begynner å se framover mot kvalifiseringen til Sør-Afrika, krever folket at han pakker sakene.

- Ingen framtid

Det samme mener Expressens kommentator Mats Olsson:

- Svensk fotball har ingen framtid med Lars Lagerbäck, skriver han.

Han er ikke nådig i bildebruken:

NED MED SKUTA? Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck har ført Sverige til fem strake mesterskap: EM 2000, VM 2002, EM 2004, VM 2006 og årets EM. Nå vil det svenske folk bytte ham ut. Foto: Michaela Rehle, Reuters/Scanpix
NED MED SKUTA? Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck har ført Sverige til fem strake mesterskap: EM 2000, VM 2002, EM 2004, VM 2006 og årets EM. Nå vil det svenske folk bytte ham ut. Foto: Michaela Rehle, Reuters/Scanpix Vis mer

- Med ham ved roret seiler landslaget med åpne øyne rett ned i den internasjonale fotballens Bermudatriangel. Ved siden av Lagerbäck på kapteinsbroa står Roland Andersson og gjør honnør, mener Olsson.

Aftonbladet er nådig

Aftonbladets kommentatorer er mer nådige - eller i det minste avventende.

- Det ville være lett å rope på Lagerbäcks avgang nå, å slakte alle til høyre og venstre. Ingenting er enklere - og feigere - enn å være etterpåklok. (...) Like lite som jeg krever Lagerbäcks avgang vil jeg utelukke den helt. Skal han erstattes må det finnes et bedre alternativ. Skal han bli, må det forandringer til på flere plan, skriver Jennifer Wegerup.

Hennes kollega Simon Bank mener det avgjørende er om spillerne har tillit til sjefen.

- Om han har mistet tilliten deres nå, kan han ikke bli værende. Det er det eneste som betyr noe, det eneste som kan gjøre ham til en uaktuell landslagssjef, skriver Bank.

Han er imidlertid langt fra nådig mot det Sverige som lag presterte i går:

- Sverige var gammelt, stygt, feigt og dårlig - jeg vet ikke om det var et fotballag engang, og verst av alt: Framtida, den hadde vi bare foran oss inntil i går.

- Seiler mot fotballens Bermudatriangel

Negativt syn på fotball

Jan Majlard i Svenska Dagbladet bruker Andrej Arsjavins lave tyngdepunkt, korte steg og vidunderlige blikk for spillet som kontrast til svenskene:

- Den spillertypen finnes ikke i Lars Lagerbäcks negative syn på fotball. Anders Svensson burde være kapabel, men han er blitt hjernevasket av Lagerbäcks defensive idéer.

Han er oppgitt over at de svenske spissene fikk for lite hjelp fra midtbanen.

- At Lars Lagerbäck aldri lærer er en gåte, og kommer helt klart til å sette fart i debatten om hans framtid som landslagssjef, skriver Majlard.

Svenska Dagbladets nettutgave har ved hjelp av nyhetsbyrået TT samlet flere aviskommentarer.

SVENSKA FLAGGANS BLÅMANDAG: En Sverige-fan forsøker å gjemme seg i flagget etter tapet mot Russland i går.
TUNGT: De svenske supporterne hang med hodet på Stadion Tivoli i Innsbruck i går.