Sein glede i Parken

Danmark slet mot Island, men fikk likevel godkjent med 1-0.

DRO I LAND SEIEREN: Christian Eriksen og resten av det danske landslaget fikk godkjent-karakter for 1-0-seieren mot Island i Parken. Foto: LARS POULSEN/AP/SCANPIX
DRO I LAND SEIEREN: Christian Eriksen og resten av det danske landslaget fikk godkjent-karakter for 1-0-seieren mot Island i Parken. Foto: LARS POULSEN/AP/SCANPIXVis mer

||| Danmark slet med å score mål mot Island, men fikk likevel en godkjent start på EM-kvalifiseringen med 1-0-seier.

Tilskuerne i Parken begynte å miste tålmodigheten mens danskene slet mot laget som Norge slo 2-1 sist fredag. Først etter 90 minutter kom det etterlengtede målet.

- Det var en fortjent seier, for vi hadde en mengde sjanser. Hvis vi hadde scoret tidligere, kunne vi vunnet med 3- eller 4-0. Men 1-0 er også bra nok, sa landslagstrener Morten Olsen til danske TV 2.

Danmark imponerte i VM-kvalifiseringen, og var eneste nordiske innslag i Sør-Afrika.

Thomas Kahlenberg ble den store helten tirsdag. Han var blant spillerne som var med i VM-troppen, og fikk kranglet 1-0-målet over streken på overtid. Han har ikke spilt mange landskamper i det siste, men får kanskje fornyet tillit etter tirsdagens matchvinnermål.

For de danske drengene manglet sting foran mål og slet kraftig med Island. Men det holdt likevel til tre poeng ettersom Aalesund-keeper Anders Lindegaard holdt nullen.

- Det var ingen lett kamp, og islendingene forsvarte seg godt, var Olsens vurdering av oppgjøret.

(NTB)