Sein scoring gir Blackburn håp

Tapte med ett i Tyskland.

(Dagbladet.no:) Bayer Leverkusen - Blackburn 3-2. Morten Gamst Pedersen er skadet og spilte ikke da Blackburn i kveld møtte Bayer Leverkusen borte i UEFA-cupen.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 18 minutter, da Jan-Ingwer Callsen-Bracker scoret. David Bentley utliknet for Blackburn etter 39 minutter, men Carsten Ramelow sendte Leverkusen i føringen igjen to minutter før pause.

Ti minutter inn i 2. omgang økte Bernd Schneider ledelsen og det så lenge ut til at tyskerne ville få med seg en tomålsledelse inn i returoppgjøret.

Men tre minutter før slutt reduserte Shabani Nonda til 3-2, og dermed har engelskmennene et godt utgangspunkt foran kampen på Ewood Park.

Nå vil det holde med ettmålsseier for Blackburn i kampen om en kvartfinaleplass, så lenge Leverkusen ikke scorer mer enn to mål.

Leverkusen sliter tradisjonelt mot engelske lag. Det var klubbens 14. europacupkamp mot et engelsk lag, og bare den andre seieren, skriver NTB.

- Vi spilte bra, men 3-1-seier ville vært bedre. Spiller vi som i dag, vil vi ha god sjanse til å gå videre, sier Leverkusen-trener Michael Skibbe.

GODT UTGANGSPUNKT: Selv om David Bentley og Blackburn tapte i kveld, har de gode sjanser til å gå videre til kvartfinalen i UEFA-cupen. Foto: EPA
GODT UTGANGSPUNKT: Selv om David Bentley og Blackburn tapte i kveld, har de gode sjanser til å gå videre til kvartfinalen i UEFA-cupen. Foto: EPA Vis mer