Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham tok seier i sluttminuttene mot Palace

Seint Kane-mål senket Sørloths Palace

Crystal Palace, med Alexander Sørloth fra start, så ut til å klare poeng hjemme mot Tottenham, men minuttet før full tid avgjorde Harry Kane for gjestene.

VIKTIGE POENG: Harry Kane sikret seier for Tottenham i sluttminuttene mot Crystal Palace og Alexander Sørloth. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB scanpix
VIKTIGE POENG: Harry Kane sikret seier for Tottenham i sluttminuttene mot Crystal Palace og Alexander Sørloth. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tottenham hadde stilt inn siktet på fjerdeplassen før møtet med Crystal Palace. På Selhurst Park ble det blink etter Harry Kanes scoring nummer 150 for Tottenham.

Tottenham bommet og bommet, og det så ut som Crystal Palace skulle klare ett heldig poeng før ligaens toppscorer nok en gang ble matchvinner for Tottenham ett minutt før full tid. Før den tid hadde både han og lagkameratene brent flere store sjanser.

- Jeg trodde ikke det skulle bli vår dag for, vi misbrukte en del sjanser. Men vi fortsatte å kjempe og fikk til slutt belønning, sa Kane til BBC etter kampen.

Snytt for straffe

Det ble tidlig klart at Sørloth og hans lagkamerater skulle få nok å henge fingrene i. Gjestene tok kommandoen fra start, og etter ti minutter hadde bortelaget både blitt snytt for straffe og svidd en hundreprosentsjanse.

Først feiet Palace-keeper Wayne Hennessey ned Ben Davies inne i 16-meteren, før Kane fikk servert ballen på gullfat fra hjemmelagets Patrick van Aanholt. Avslutningen fra fem meter ble reddet på mesterlig vis.

Alexander Sørloth var lite involvert for Crystal Palace, men gjorde seg bemerket da han knuste Mousa Dembélé i en skulderduell som endte med at belgieren gikk i bakken med et brak. Men så er det heller ikke enkelt for en spiss å markere seg for et lag som forsvarer seg store deler av kampen.

Tottenham måtte gå av banen uten scoringer mot et svært skadeplaget hjemmelag etter den første omgangen.

Tottenham startet annen omgang langt friskere og satte Roy Hodgsons menn under voldsomt press. Det resulterte blant annet i en gigantsjanse for Kane, som han på mystisk vis klarte å plassere utenfor.

Bom på blank kasse

Etter 62 minutter var det hjemmelagets tilhengere som ropte på straffe da Sørloth gikk ned i feltet på en av lagets få visitter foran Hugo Lloris i Tottenham-buret. Dommeren vinket spillet videre etter taklingen fra Serge Aurier da nordmannen ble spilt igjennom av Christian Benteke.

Tottenham fortsatte hardkjøret, og Hennessey fikk bruk for samtlige av sine 196 centimeter da han så vidt fikk slått et skudd fra Ben Davies unna kvarteret før slutt.

Sju minutter før full tid burde Aurier gitt Tottenham ledelsen da han fikk ballen på blank kasse. Men på komisk vis bommet han på ballen slik at sjansen endte i ingenting.

Tottenham presset på for scoring. Kanes skudd sneiet stolpen, Hennesey storspilte og Dele Alli gikk ned i feltet og ropte etter straffe uten å få gehør av dommeren. Men da hjemmefansen øynet håp om poeng var det selvfølgelig Harry Kane som skulle ødelegge festen.

Viktige poeng

Ett minutt før full tid traff corneren fra Christian Eriksen pannen til den engelske superspissen på bakre stolpe, og han sendte ballen i en bue over keeper og i mål.

Dermed ble det tre viktige poeng til Tottenham, mens Crystal Palace måtte gå tomhendte i garderoben.

- Fullt fortjent. Vi dominerte kampen fullstendig, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

- Vi er veldig skuffet, det er ikke mer å si, sa Crystal Palace-forsvarer Patrick van Aanholt til BBC.

- Vi har trent hele uken for denne kampen, og vi forsvarte oss godt som et lag, Men nå må vi bare se framover mot neste kamp.

Neste runde tar Crystal Palace imot Manchester United, mens Tottenham får besøk av Huddersfield.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!