Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-kvalifisering fotballjentene

Seirene er bra, fotballen som vant dem er dessverre ikke god nok for snarveien til VM

Seks poeng på to Irland-kamper var nødvendig og ser veldig bra ut på tabellen. Innholdet derimot, det må bli veldig mye bedre.

VANT: Caroline Graham-Hansen og Maren Mjelde etter at de norske fotballjentene slo Irland 1-0 i VM-kvalifiseringen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Caroline Graham-Hansen og Maren Mjelde etter at de norske fotballjentene slo Irland 1-0 i VM-kvalifiseringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Norge-Irland 1–0 (1–0)

STAVANGER (Dagbladet): To seirer over Irland setter fotballjentene opp for gruppefinale mot Nederland i september. Det er det denne kvalifiseringen har handlet om siden 1–0 tapet for Nederland i oktober.

Ser vi på tabellen ser alt veldig bra ut.

Ser vi bak resultatene mot Irland er det ikke like lystig.

ET GODT FOTBALLAG ville straffet Norge hardt denne tirsdagskvelden i Stavanger. Irland er ikke et sånt fotballag. Det kan de norske jentene prise seg lykkelige over. For en hel katalog av feilpasninger og brudd imot, det må ha vært ti av dem bare i første omgang, gjorde oss veldig sårbare.

Det må ikke gjenta seg.

I hvert fall ikke i det omfanget vi så denne kvelden.

Treffer ikke jentene venninner i samme draktfarge når Nederland kommer på besøk, vil Norge bli kontret i senk

I DUBLIN SIST fredag, da de norske jentene passerte Irland på tabellen, scoret Norge på to dødballer. Den første var en corner, som ifølge målscoreren selv, Lisa-Marie Utland, landet på hodet hennes. Det andre et frispark fra midt i banen, headet videre i Irlands boks, for deretter, ganske tilfeldig, å gjøre Utland til tomålsscorer. Og denne gangen var det et straffespark som ga oss poengene, skaffet og omsatt til seier av Caroline Graham Hansen.

Ikke det at det ikke var fortjent, vi hadde noen sjanser til.

Men det forteller om et problem.

LAVE ETABLERTE FORSVAR er en av de vanskeligste kodene å knekke i fotball. Det hører med til historien. Det som også hører med er at Norge gjør det ekstremt vanskelig for seg selv gjennom å gå seg fast i trafikken. Fra bortekampen visste vi at Irland ligger smalt. Likevel brukte vi ikke bredden nok. Og på toppen av det tar presisjonen oss, de enkle feilene, der ferdighetene ikke strekker til.

I tillegg spiller jentene for ofte på den første bevegelsen framme i banen.

Det er aldri klokt.

NÅR ALT DETTE er dissekert og kritisert: Seieren var helt nødvendig, ga Norge fotfeste på andreplassen og gjorde returkampen her i Stavanger til den åpningen laget trenger foran gruppefinalen i Oslo 4. september. Det var tross alt det viktigste.

SLÅR VI REGJERENDE europamester Nederland på Intility Arena, forutsatt at Nederland vinner sine kamper og vi slår Slovakia borte 31. august – hvilket vi gjør, etter 6–1 hjemme er det jo i nabolaget til umulig å se hvordan tabelljumboen Slovakia (null poeng) skal kunne snyte oss for poeng, selv her jeg sitter etter denne begredeligheten – er vi i Frankrike neste sommer.

Gjør vi det ikke går veien til VM 2019 om play off.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media