Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City vant ligacupen:

Seiret etter kontroversiell scoring

Manchester City ble for sterke for Aston Villa, og vant ligacupen.

SUVERENE: Manchester City var best stort sett hele kampen mot Aston Villa. Foto: Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix
SUVERENE: Manchester City var best stort sett hele kampen mot Aston Villa. Foto: Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix Vis mer
  • Aston Villa - Manchester City 1-2 (1-2)

Manchester City og Pep Guardiola kan juble etter å ha tatt sitt første trofé denne sesongen. De slo Ørjan Nyland og Aston Villa i ligacupfinalen i en høydramatisk affære.

Men den avgjørende scoringa til Rodri skulle ikke ha stått. Hjørnesparket han scoret på skulle aldri vært hjørnespark, ettersom ballen gikk via Gundogan og ut.

Villa-trener Dean Smith raste mot dommerteamet etter scoringen. Han var åpenbart ikke fornøyd med avgjørelsen.

- For et drama vi fikk på Wembley i dag, sa kommentator Roar Stokke på Viasat 4 etter kampslutt.

Dette var tredje året på rad at City vant ligacupen og Guardiola innkasserte sitt 29. trofé som manager.

SLAPP INN TO: Ørjan Nyland måtte se to baller gå inn i nettet. Foto: Glyn KIRK / AFP / NTB Scanpix
SLAPP INN TO: Ørjan Nyland måtte se to baller gå inn i nettet. Foto: Glyn KIRK / AFP / NTB Scanpix Vis mer

City med drømmemål

Guardiola så seg nødt til å gjøre noen endringer i lagoppstillingen, og Kevin De Bruyne var benket fra start i ligacupen. Det samme var spillere som Bernardo Silva, Ederson, Benjamin Mendy og Riyad Mahrez. Det sier vel en del om bredden i Manchester City om dagen.

For Aston Villa var Ørjan Nyland tilbake fra start, og kunne dermed bli en av få nordmenn som har vunnet ligacupen i England.

Villa startet i høyt tempo, og de kom til noen brukbare muligheter. Det samme gjorde Manchester City, og Agüero hadde blant annet en god sjanse på hodet, der ballen gikk like over mål.

City tok over kampen mer og mer, og de hadde overtaket etter hvert.

Da det var spilt rundt 20 minutter fikk vi se City på sitt beste. Rodri sendte en flott ball mot Foden som headet til Agüero foran mål. Argentineren var sikker og satte 1-0 for de lyseblå.

Nyland kunne nok ikke lastes for den scoringen.

Fem minutter seinere var de nære på igjen. Zinchenko serverte en fantastisk langpasning over til Foden. Sistnevnte var få centimeter unna å sette 2-0.

City fortsatte å kjøre på, og spanske Rodri stanget inn 2-0 på corner. Reprisene viste derimot at City ikke skulle hatt hjørnesparket, med tanke på at ballen gikk sist via Gundogan. Scoringen ble likevel godkjent av dommeren.

Da City dominerte som mest, fikk Villa en sjelden mulighet med motstanderen i ubalanse defensivt. Mbwana Samatta stupheadet ballen i nettet etter et presist innlegg fra Anwar El Ghazi.

Dermed fikk Nyland og co. en vitamininnsprøytning før hvilen.

Nyland med praktredning

Det var City som tok føringen i andre omgang også, og Villa slet med å skape noen store sjanser på et energisk Manchester City.

Som om ikke ting var vanskelig nok fra før av, satte Guardiola innpå Kevin De Bruyne før timen var spilt.

Etter hvert ble det høyere tempo i kampen igjen, og Aston Villa forsøkte seg på en mer offensiv tilnærming i jakten på en utlikning. Dermed ble det også mer plass for City-spillerne.

De lyseblå var nære på å score igjen på corner - også denne gangen ved et hodestøt fra Rodri. Men denne gangen var Nyland med på notene, og reddet mesterlig.

Mot slutten fikk City derimot en nedtur. Aguero ble byttet ut med noe som så ut som en skade, og dermed måtte Gabriel Jesus inn.

Etter en stille periode var Villa vanvittig nære å sette 2-2. En fantastisk redning av Claudio Bravo gjorde at City fortsatt var i ledelsen.

Hele Norges coronakart