Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seiret og gråt

Michael Schumacher var iskald og tok årets første seier i San Marino Grand Prix i dag. Så kom følelsene. I dag tidlig fikk han meldingen om morens død.

Elisabeth Schumacher (55) døde i morgentimene i dag. Hun ble operert 10. april etter at hun falt i hjemmet og pådro seg indre blødninger, og har ligget i koma siden operasjonen.

Michael og Ralf kom på henholdsvis første- og andreplass under gårsdagens kvalifisering , men var tydelig preget av dramaet som pågikk på sykehuset i Køln da de møtte pressen.

Satt hos mamma

En italiensk journalist spurte Michael om han klarte å konsentrere seg om kjøringen, men Formel 1-stjernen ville ikke svare.

Rett etter pressekonferansen reiste begge brødrene til sykehuset i Køln med fly, og satt i går kveld ved siden av morens seng.

I dag klokka 09.20 var Michael tilbake på Imola-banen i Italia, melder AFP. Ralph dukket opp 55 minutter seinere. Begge brødrene fikk telefonen med dødsbudskapet mens de var ved banen.

- De er selvfølgelig veldig triste. Men dette er svært privat. Michael ønsker ikke å kommentere saken, og det håper vi blir respektert, sier Michaels talskvinne Sabine Kehm til nyhetsbyrået Associated Press.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har sendt ut en pressemelding der de kondolerer og understreker at brødrene ikke trenger å stille opp til noen arrangementer og seremonier før eller etter løpet. Det begynte raskt å løpe rykter om at Michael og Ralf ikke ville gjennomføre dagens løp på grunn av dødsfallet.

Men da starten gikk var de begge med og skapte dramatikk umiddelbart.

Kjørte forbi storebror

Allerede i første sving under dagens løp så lillebror Ralf sitt snitt til å kjøre forbi storebror Michael. I mål ble likevel Michael Schumacher for sterk i sin røde Ferrari. Etter at 17 av de 62 rundene var gjennomført var storebror først.

Han gjennomførte de 305,6 kilometerne på én time, 28 minutter og 12 sekunder, og tok sin første seier for sesongen.

Ralf Schumacher ble nummer fire på Imola-banen.

Ferrari-teamet lå an til dobbeltseier med Rubens Barichello, men han hadde en totalt mislykket tredjestopp i depotet. Det så ut til at mekainikerne slapp ned bilen før det venstre forhjulet var festet, og brasilianeren falt ned til en tredjeplass.

Nummer to ble årets komet, finnen Kimi-Matias Räikkönen.

Hele resultatlista finner du på den offisielle hjemmesida

SØRGER: Michael og Ralph Schumacher bestemte seg for å kjøre dagens løp, til tross for morens død.
DØDE:</B> Elisabeth Schumacher (55) døde på sykehuset i Køln i dag.
<B>RETT FØR START: Michael Schumacher rett før start.
SLAPP FØLELSENE LØS: Michael Schumacher klarte ikke å holde tårene tilbake da han entret seierspallen etter løpet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media