Seizinger slo tilbake

Cortina D'Ampezzo, Italia (NTB-Reuters): Etter bare en pallplassering på de siste fire rennene, slo verdenscupleder Katja Seizinger tilbake i lørdagens super-G-renn i Cortina. Den tyske jenta var halvsekundet foran østerrikske Renate Götschl.

Seizinger åpnet sesongen med seks strake seire i fartsdisiplinene. Men etter tre mislykkede renn, en pallplassering og fall i fredagens super-G i Cortina så det ut til at hun hadde mistet rytmen.

Nedturen varte imidlertid ikke lenge. Lørdag var hun tilbake i godt slag, og konkurrentene klarte ikke å svare. Takket være stor fart og strålende teknikk kjørte hun ned til sin 35. verdenscupseier i karrieren.

Langt bak

Renate Götschl passerte målstreken 55 hundredeler bak den tyske veteranen, italienske Isolde Kostner på tredjeplass var fattige hundredelen bak Götschl.

Trude Gimle ble beste norske på 17. plass, over halvannet sekund bak Seizinger. Merete Fjeldavlie og Ingeborg Helen Marken ble henholdsvis nummer 29 og 32.

Kristine Kristiansen, som fredag tok en overraskende niendeplass i super-G, klarte ikke å følge opp. I likhet med Grete Strøm, kom hun aldri til mål lørdag.

Mentalt sterk

Til tross for svake resultater den siste måneden, har ikke Seizinger vært bekymret foran OL i Nagano.

- Det er alltid viktig å vinne, spesielt etter fredagens fall. Men jeg har aldri vært bekymret for formen, selv om jeg ikke har hatt full klaff i det siste, sa Seizinger fornøyd.

- Det virker som om alle andre har vært bekymret for min form, men jeg har bare ledd av dem. Jeg er mentalt sterk, og bryr meg lite om en dårlig dag. Det har alle, mente Seizinger.

25-åringen mente løypa var bedre lørdag, men også mer krevende.

-Øvre del krevde aggressiv kjøring, som i utfor. Den nedre delen var mer teknisk krevende. I en slik løype er det alltid vanskelig å finne balansen, sa Seizinger.

Fredag var det favorittfall i super-G i Cortina. Lørdag var det igjen de normalt beste som fylte øverste del av resultatlisten.