Sejersted ensom norsk kvinne til alpin-VM

Tatt ut etter utforgullet i junior-VM.

VM-KLAR: Nybakt juniorverdensmester Lotte Smiseth Sejersted er tatt ut til senior-VM i Garmisch-Partenkirchen, som eneste norske kvinne.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VM-KLAR: Nybakt juniorverdensmester Lotte Smiseth Sejersted er tatt ut til senior-VM i Garmisch-Partenkirchen, som eneste norske kvinne.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Lotte Smiseth Sejersted fikk fredag klarsignal til alpin-VM. Norge stiller også med fem mannlige utøvere i Garmisch-Partenkirchen.

19-åringen fra Stabæk fikk den hyggelige beskjeden av sportssjef Claus Ryste først og fremst på grunn av innsatsen i junior-VM.

Sejersted skal kun kjøre fartsdisiplinene i Garmisch-Partenkirchen. Den ferske gullvinneren fra junior-VM har også en 27.-plass som best fra verdenscupen i år, og er den eneste av de norske kvinnealpinistene som har tatt verdenscuppoeng denne sesongen.

- Vi tok ut Lotte etter en helhetsvurdering. Hun har hatt fin formutvikling etter både skade og sykdom, sa sportssjefen.

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal kjører alle disipliner i VM. Truls Ove Karlsen kjører storslalåm, mens Leif Kristian Haugen kjører slalåm i tillegg.

Lars Elton Myhre kjører slalåm og superkombinasjonen om han får det til å stemme i utfor.

De største norske medaljesjansene ligger hos Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Jansruds største sjanser til å kjempe om seieren er i storslalåm og i superkombinasjonen, mens Svindal er medaljekandidat i kanskje fire av fem disipliner.

(NTB)