Sejersted ensom norsk kvinne til alpin-VM

Tatt ut etter utforgullet i junior-VM.

VM-KLAR: Nybakt juniorverdensmester Lotte Smiseth Sejersted er tatt ut til senior-VM i Garmisch-Partenkirchen, som eneste norske kvinne.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VM-KLAR: Nybakt juniorverdensmester Lotte Smiseth Sejersted er tatt ut til senior-VM i Garmisch-Partenkirchen, som eneste norske kvinne.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lotte Smiseth Sejersted fikk fredag klarsignal til alpin-VM. Norge stiller også med fem mannlige utøvere i Garmisch-Partenkirchen.

19-åringen fra Stabæk fikk den hyggelige beskjeden av sportssjef Claus Ryste først og fremst på grunn av innsatsen i junior-VM.

Sejersted skal kun kjøre fartsdisiplinene i Garmisch-Partenkirchen. Den ferske gullvinneren fra junior-VM har også en 27.-plass som best fra verdenscupen i år, og er den eneste av de norske kvinnealpinistene som har tatt verdenscuppoeng denne sesongen.

- Vi tok ut Lotte etter en helhetsvurdering. Hun har hatt fin formutvikling etter både skade og sykdom, sa sportssjefen.

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal kjører alle disipliner i VM. Truls Ove Karlsen kjører storslalåm, mens Leif Kristian Haugen kjører slalåm i tillegg.

Lars Elton Myhre kjører slalåm og superkombinasjonen om han får det til å stemme i utfor.

De største norske medaljesjansene ligger hos Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Jansruds største sjanser til å kjempe om seieren er i storslalåm og i superkombinasjonen, mens Svindal er medaljekandidat i kanskje fire av fem disipliner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer