UBLIDT MØTE: Lotte Smiseth Sejersted fikk et ublidt møte med OL-traseen i Sotsji da hun kjørte ut i verdenscuputforen. Det var tredje gang denne sesongen at Stabæk-løperen ikke kom til mål i utfor.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Wolfgang Rattay
UBLIDT MØTE: Lotte Smiseth Sejersted fikk et ublidt møte med OL-traseen i Sotsji da hun kjørte ut i verdenscuputforen. Det var tredje gang denne sesongen at Stabæk-løperen ikke kom til mål i utfor. Foto: SCANPIX/REUTERS/Wolfgang RattayVis mer

Sejersted kjørte ut i OL-løypa

Fikk ublidt møte med Sotsji-snøen.

Lotte Smiseth Sejersted (20) fikk et slag og mistet kontrollen under lørdagens verdenscuputfor i Sotsji. Det norske alpinhåpet klarte ikke å holde seg på beina og kjørte ut.

Hun fikk et relativt pent fall, selv om hun ble kastet rundt i OL-traseen Rosa Khotor. Heldigvis reiste Sejersted seg raskt. Hun ble litt mørbanket, men unngikk skader.

— Det går fint med meg. Litt stiv, men ingen skader. Det kunne gått verre, for skien løste ikke ut, sa Sejersted til NTB.

Frustrert I tre av sju verdenscuprenn i utfor denne sesongen har Sejersted kjørt ut.

— Det er blitt litt for mange utkjøringer nå. Jeg føler meg litt uheldig, sa 20-åringen.

På Twitter skrev Stabæk-jenta «faen». De fire bokstavene oppsummerte mye av dagen for alpinjenta.

— Jeg er litt frustrert, men det går over. Viktigst at det ikke ble skader. Jeg kom feil inn og fikk et slag akkurat der jeg har vært best på trening. Det er kjipt, men ikke så mye å gjøre med dette, sa Sejersted til NTB.

Vonn vant utforcupen Maria Höfl-Riesch fra Tyskland bar best. Hun var 43 hundredeler foran østerrikske Elisabeth Görgl. Amerikanske Lindsey Vonn ble treer og sikret dermed utforcupen sammenlagt for femte året på rad.

— Jeg hadde ikke forventet å vinne i dag. Lindsey har dominert på trening og jeg hadde ikke noe større mål enn podiet, og det kunne være vanskelig nok i seg selv, sa Höfl-Riesch til den tyske fjernsynskanalen ZDF.

Vonn leder utforcupen med 590 poeng, mens Höfl-Riesch på 2.-plass har 359. Totalt leder Vonn suverent med 1442 poeng. Tina Maze fra Slovenia er toer med 994, mens Höfl-Riesch på tredje har 956.

— Jeg skulle gjerne vunnet rennet, men slik er alpinsporten. Du kan ikke vinne hver gang. Det viktigste er å vinne verdenscupen. Det var veldig viktig for meg å vinne utforcupen. Jeg liker å vinne titler før sesongen er over. Jeg håper å sikre meg superkombinasjonen søndag, sa Vonn.

(NTB)