- VURDERTE Å SNU: Lotte Smiseth Sejersted mistet en stav og en hanske ved start, og vurderte å snu. - Men da ville jeg tapt for mye, sier storfavoritten som kjørte inn til NM-sølv. Foto: Skiforbundet / NTB scanpix
- VURDERTE Å SNU: Lotte Smiseth Sejersted mistet en stav og en hanske ved start, og vurderte å snu. - Men da ville jeg tapt for mye, sier storfavoritten som kjørte inn til NM-sølv. Foto: Skiforbundet / NTB scanpixVis mer

Sejersted tok NM-sølv med én stav og én hanske

Mina Fürst Holtmann vant super-G.

Mina Fürst Holtmann tok NM-gull i super-G under spesielle omstendigheter fredag. Storfavoritten Lotte Smiseth Sejersted måtte kjøre hele løpet med én stav og én hanske.

De fleste hadde ventet en klar seier til Sejersted før løpet, men ved starten mistet Stabæk-kjøreren en hanske og en stav. Dermed kjørte hun med et handikap, som til slutt gjorde at hun endte opp 15 hundredels sekund bak Holtmann på sølvplass.

- Hva skulle jeg gjøre? Jeg vurderte å snu, men da ville jeg tapt for mye. Jeg er usikker på hva som skjedde, sa Sejersted.

- Det gikk greit uten, men det var ekkelt å kjøre uten hansken. Jeg ble usikker og litt feig mot slutten. Det hadde vært bedre med gull, men det var bra balansetrening, la landslagsløperen til.

For Holtmann ble det en seier med litt bismak, men 18-åringen jublet for sitt første NM-gull.

- Det var kjempegøy. Jeg hadde ikke trodd dette. Lotte hadde et stort handikap, og hun imponerte uten stav og hanske, sa vinneren.

Alpinistenes sportssjef Claus Ryste har trent Holtmann siden ungdomsårene. Han hadde følgende å si om bærumsjenta etter seieren:

- En tøff dame som satser hardt.

(NTB)