Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seks år og «golfproff»

William (6) er ikke sikker på hvordan etternavnet hans staves. Men han kan slå hundre meter på golfbanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRØBAK (Dagbladet): Hvis du kom på barneskolen på begynnelsen av 80-tallet og sa du spilte golf, vanket det enten buksevann eller prikkedøden. Nå melder ni unge golfere seg inn i Norges Golfforbund hver eneste dag.

Fra 2001 til 2002 økte antallet juniorer (til og med 19 år) fra 12 875 til 16 339. Denne uka deltar 43 håpefulle småtasser på golfskole i Drøbak.

På puttinggreenen står seks år gamle William Stephen Sinding sammen med seks andre knøttespillere. De skal slå ballen i hullet fra litt over én meter. William, som har hatt grønt kort siden han var fem år, putter åtte baller på rekke og rad. Så bærer det videre til driving-rangen.

- Jeg har slått hundre meter. Men jeg er best i fotball. Der dribler jeg faren min, sier William, før han slår ballen ut på øvingsfeltet.

Ved et bord sitter Nora Lundstrøm (12), Anniken Stensland (11), Anniken Moe (8), Hanne Helene Heiestad (9) og Fanny Røst Lundgren (11). De tar en liten pause fra golfingen.

- Golf er en jentegreie også. Vi er bedre enn flere av gutta. Det er mye mer spennende enn å hoppe tau, mener jentene.

Har grønt kort

Pål Andreas Neraal (8) gomler en baguette og prater litt mellom tyggingen.

- Jeg fikk grønt kort i fjor. Jeg lærer mye her, og det er gøy når jeg merker at jeg blir bedre, sier han. - Golf er morsommere enn fotball. Det er litt vanskeligere enn andre idretter.

Henrik Bjørnstad er forbildet til mange av barna, men golfproffen bør virkelig begynne å frykte for framtida.

- Vi blir bedre enn ham fordi vi begynte så tidlig, og fordi Jim er så flink til å trene oss, sier Pål Andreas.

Jim McGowan bruker dagen på å trene William, Pål Andreas og resten av golfbarna. Han er også treneren til Norges golfstjerne Henrik Bjørnstad.

- Jeg tror barna blir møkklei fotball. De gidder ikke trene 3- 4 ganger i uka, og så sitte på benken til det gjenstår 20 minutter av kampen. Her kan de først trene, og så spille så mye de orker, sier han.

Tissepause

Ute på banen er William kommet til hull fire. Banen er 334 meter lang og har et vannhinder. De beste seniorspillerne er forventet å bruke fire slag på banen. Seksåringen slår seg elegant over vannet og bruker sju slag.

Ved neste hull blir presset litt for stort. Men det fikser han enkelt med en liten tissepause etter to slag. Slik bare en ekte golfproff kan!

KOMMENDE STJERNE: William Stephen Sinding (6) er allerede bedre enn mange av de større gutta. - Jeg trener mye. Kjempemye, sier han.
LITEN GUTT, STOR BAG: William Stephen Sinding (6) slapper av mellom slagene.