Seks års fengsel for drap på linjedommer

51-åring dømt sammen med fem tenåringer.

 DØMT:  Linjedommer Richard Nieuwenhuizen ble drept under en fotballkamp i Nederland i desember. Nå er en 51-åring og fem tenåringer fått sin straff av det nederlandske rettsvesenet.. NTB/ SCANPIX/ ROBIN UTRECHT
DØMT: Linjedommer Richard Nieuwenhuizen ble drept under en fotballkamp i Nederland i desember. Nå er en 51-åring og fem tenåringer fått sin straff av det nederlandske rettsvesenet.. NTB/ SCANPIX/ ROBIN UTRECHTVis mer

En 51 år gammel mann og pappa er dømt til seks års fengsel, mens fem tenåringer fikk kortere fengselsstraffer for mishandel og drap av en nederlandsk linjedommer.

 Dommeren Richard Nieuwenhuizen ble slått og sparket etter en kamp for spillere i en lavere divisjon for 16-åringer den 2. desember i fjor. Dagen etter mishandlingen døde han av skadene.

Saken sendte sjokkbølger gjennom både det nederlandske og internasjonale fotballmiljøet.

Nå har saken vært for retten og 51-åringen, faren til en av spillerne, ble dømt for uaktsomt drap. Han må sone en straff på seks år i fengsel.

Fem tenåringer med tilknytning til laget i Nieuw Sloten som alle er mellom 16 og 17 år gamle, ble dømt til kortere fengselsstraffer. For noen av dem ble også straffen betinget fengsel. (NTB)