Seks av ti kamper på betal-TV

Mens 78 tippeligakamper i 2006 blir gratis.

(Dagbladet.no): I fjor sommer sikret TV 2 og Canal Digital seg TV-rettighetene til norsk fotball de neste tre årene for astronomiske 1 milliard kroner. Det gjorde de selvsagt ikke av veldedighet.

Om en måned sparkes Tippeligaen i gang, og i dag informerte endelig TV 2 og Canal Digital hva det vil koste deg å se norsk toppfotball i 2006.

Det ble ikke så avskrekkende som noen kanskje hadde fryktet.

Fotballelskere som ønsker tilgang til absolutt alt, må ut med 795 kroner for en sesongbillett. Vil du bare ha tilgang til en enkelt tippeligarunde, koster det 99 kroner.

Tre gratis i uka

Samtlige 182 tippeligakamper skal vises på TV. 78 av dem blir gratis - 104 av dem må du betale for.

All fotballen vil gå på TV 2 eller TV 2 Zebra, og fordelingen ser slik ut:

• TV 2 sender én tippeligakamp hver runde, som regel på søndager. Denne vil selvsagt ikke koste noe. I tillegg vil kanalen sende 10 kamper fra Adecco-ligaen, seks landskamper, fem cupkamper og tre kamper fra Toppserien/damelandslaget.

PENGEGLIS: Norsk Toppfotball-direktør Kjetil Siem og TV2-sjef Kåre Vålebrokk tror fotballpakken de presenterte i dag ville falle i smak hos forbrukerne. Foto: SCANPIX
PENGEGLIS: Norsk Toppfotball-direktør Kjetil Siem og TV2-sjef Kåre Vålebrokk tror fotballpakken de presenterte i dag ville falle i smak hos forbrukerne. Foto: SCANPIX Vis mer

• TV 2 Zebra sender seks tippeligakamper hver runde. To av disse direktesendes gratis - en på søndag og en på mandag. De fire siste går på såkalt pay-per-view - altså betal-TV. I tillegg kommer fire kamper fra Adecco-ligaen, to fra cupen, seks U21-landskamper og fire Toppserie/damelandslagskamper.

Seks av ti nordmenn har i dag TV 2 Zebra tilgjengelig.

Hemmelighetsfulle

En million husstander er kunder av Canal Digital, men for dem som har kabel og ikke digital dekoder, kan under halvparten ta inn Zebra. Kanalen ligger ikke i den gjeldende grunnpakken, men er likevel tilgjengelig i kabelnettet.

Neste kanalvalg skjer ikke før i oktober - men TV 2 og Canal Digital forsikrer at den vil være gratis ut denne sesongen.

Ingen vil imidlertid røpe hvor mange sesongbilletter TV 2 og Canal Digital regner med å selge.

- Vi har laget et budsjett for det, men har ikke lyst til å offentliggjøre det. Men vi tror dette er framtidas måte å selge på, sier adm. direktør i TV 2 Zebra, Jon Grøholdt.

Selvsikker

Lignende forsøk i Sverige har bare solgt rundt 40 000 sesongbilletter, men Christian Albech i Canal Digital er sikker på at fotballinteressen er større her hjemme.

- I fotball-VM i 2002 solgte vi matchpakker for 595 kroner. Selv om VM bare varte i tre uker, solgte vi 40 000 pakker. Og teknologien har utviklet seg mye siden den gangen, sier Albech til Dagbladet.no

Direktør i Norsk Toppfotball, Kjetil Siem, høstet for øvrig pressekonferansens eneste pipekonsert. Den kom fra TV-sjef Kåre Valebrokk da Siem sa han håpet fotballrettighetene ble enda dyrere om tre år.

• Si din mening: Synes du fotballpakka er verdt pengene?