DOMINERER: Seks Bayern München-spillere er nominert til Gullballen. (f.v.) Thomas Müeller, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery og Arjen Robben er blant dem. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
DOMINERER: Seks Bayern München-spillere er nominert til Gullballen. (f.v.) Thomas Müeller, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery og Arjen Robben er blant dem. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Seks Bayern-spillere, en waliser og ingen engelskmenn

Kandidatene til Gullballen 2013 er klare.

(Dagbladet): I dag annonserte FIFA de 23 spillerne som er nominert til Gullballen.

Lionel Messi har vunnet konkurransen fire år på rad, og den lille argentineren er nær sagt selvfølgelig nominert i år også, og regnes som en av favorittene til å vinne igjen.

De siste årene har lista vært dominert av spillere fra Barcelona. De spanske mesterene er godt representert også i år, men det er en annen klubb som har flest spillere.

Få fra Premier League De tyske mesterne Bayern München har seks spillere blant de 23 nominerte. Barcelona har «bare» fire, Lionel Messi får selskap av Neymar, Xavi og Iniesta. Bayern er representert ved Manuel Neuer, Phillip Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müeller, Arjen Robben og Franck Ribery.

De engelske lagene kommer ikke like godt fra det. Hele Premier League har kun fem spillere blant de nominerte, og alle er fra forskjellige klubber. I tillegg er det ikke en eneste engelskmann blant de 23, kun waliseren Gareth Bale.

Robin Van Persie, Yaya Touré, Luis Suarez, Mesut Özil og Eden Hazard representerer Premier League blant de nominerte.

Ikke Messi? Etter fire år på tronen skal Lionel Messi nok en gang inn i kampen om å bli kåret til verdens beste, men han får hard konkurranse i år.
 
Cristiano Ronaldo har kommet på andre tre av de årene Messi har vunnet, og bøtter inn mål i et forsøk på å gjenta bedriften fra 2008, da han ble verdens beste spiller.

Franck Ribery ble kåret til Europas beste spiller av UEFA i år, og hans Bayern viser ingen tegn til å slutte med sitt imponerende spill. Zlatan Ibrahimovic er også en het kandidat, svensken har levert kunstmål etter kunstmål i 2013.