Seks Birken-syklister drakk vaskemiddel. Sendt på legevakta

- Misforstått hva dette var.

LESTE IKKE  DEN LITT MINDRE SKRIFTEN: På tross av at flaskene Birken-deltakerne fikk utdelt var merket «vaskemiddel» tok flere syklister sjansen på å drikke væsken. Foto: Bård Idås / NTB scanpix
LESTE IKKE DEN LITT MINDRE SKRIFTEN: På tross av at flaskene Birken-deltakerne fikk utdelt var merket «vaskemiddel» tok flere syklister sjansen på å drikke væsken. Foto: Bård Idås / NTB scanpixVis mer

Seks Birken-syklister er sendt til legevakt etter at de drakk en vareprøve av et nytt vaskemiddel i den tro at det var en sportsdrikk.

Alle som syklet Fredagsbirken fredag, fikk utdelt en gratis vareprøve av vaskemiddelet Omo Aktiv&Sport sammen med startnumrene, skriver Hamar Arbeiderblad.

- Noen syklister har misforstått hva dette var og har blandet det i drikkevannet sitt. Men dette var en reklameartikkel med vaskemiddel og skulle naturligvis ikke drikkes, sier presseansvarlig Ingunn Rønningen Kleven.

Til legevakt De seks ble sendt til legevakten for en sjekk, og tilstanden er foreløpig ikke kjent.

Arrangøren sier vaskemiddelet var merket, og at syklistene fikk beskjed om å ikke blande det i drikkevannet.

Nå har imidlertid arrangøren satt opp store skilt for å unngå at andre gjør samme feil, sier Kleven til NTB.

- I og med at dette vaskemiddelet er spesielt utviklet for treningstøy, tenkte vi det var relevant å gi til våre deltakere. De kan bruke det til å vaske sitt treningstøy etter arrangementet, forklarer hun.

- Ikke farlig Birken-leder Jo Gunnar Ellevold sier arrangøren ringte Giftinformasjonen da de fikk vite at noen av deltakerne hadde drukket vaskemiddelet.

Der fikk vi opplyst at det ikke er helsemessig farlig å drikke denne mengden, cirka er en desiliter. Men det skummer litt, og det er naturlig at man opplever noe ubehag i magen i tiden etter, sier han til VG.

Lilleborg, som produserer vaskemiddelet, ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB før de har fått tid til å sette seg inn i det som har skjedd.

(NTB)

MISFORSTÅTT: Seks Birken-syklister er sendt til legevakt etter at de drakk en vareprøve av et nytt vaskemiddel i den tro at det var en sportsdrikk.Foto: Berit Roald / Scanpix
MISFORSTÅTT: Seks Birken-syklister er sendt til legevakt etter at de drakk en vareprøve av et nytt vaskemiddel i den tro at det var en sportsdrikk.Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer