Seks Brann-spillere på Åges hjemmelandslag

Fem fra Vålerenga, fire fra LSK.

(Dagbladet.no): Åge Hareide tar med seg landslagsaktuelle Tippeliga-spillere på treningsleir i Manchester 5. til 9. mars.

Brann er sterkest representert i troppen med seks mann, mens Rosenborg fortsatt bare har Steffen Iversen i troppen.

Thomas Myhre er eneste utenlandsproff som er med.

Fem ferskinger

Fem av spillere har ikke landskamper fra før: Rune Almenning Jarstein, Simen Brenne, Daniel Fredheim Holm, Inge André Olsen og Espen Ruud.

- Vi skal repetere prinsippene vi spiller etter både offensivt og defensivt, slik at de blir kjent for de spillerne som eventuelt kommer med i troppen som tas ut i mars, sier landslagstrener Åge Hareide til NTB.

Royal League kan «ødelegge»

Brann, Vålerenga og Lillestrøm som tilsammen har 15 av de 25 spillerne i troppen, spiller semifinaler i Royal League 8. mars. Dersom alle de tre norske lagene vinner sine kvartfinaler, kan det spøke for hele treningsleiren.

TIL MANCHESTER: Martin Andresen og Thorstein Helstad er klare for landslagets Manchester-tur. Med mindre Brann slår Brøndby i kvartfinalen i Royal League. Foto: Scanpix
TIL MANCHESTER: Martin Andresen og Thorstein Helstad er klare for landslagets Manchester-tur. Med mindre Brann slår Brøndby i kvartfinalen i Royal League. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi må vurdere om det er hensiktsmessig å gjennomføre samlingen ut fra hvor mange norske lag som skal spille semifinale i Royal League. Det positive er at Royal League uansett vil gi disse spillerne god matching, sier Hareide.

19. til 22. mars reiser landslaget til Molde, da med full tropp, for å forberede seg på neste EM-kvalkamp mot Bosnia-Herzegovina på Ullevaal stadion 24. mars.