FYLLER OPP LAGET: Russell Downing er en av seks briter som i dag ble klare for Team Sky. I morgen blir kanskje tre nordmenn presentert også. Foto: REUTERS
FYLLER OPP LAGET: Russell Downing er en av seks briter som i dag ble klare for Team Sky. I morgen blir kanskje tre nordmenn presentert også. Foto: REUTERSVis mer

Seks briter til Team Sky

Og kanskje tre nordmenn?

|||Det nye britiske sykkellaget Team Sky offentliggjorde i dag navnene på sine seks første ryttere. Foreløpig er det bare snakk om briter.

De seks er Geriant Thomas, Steve Cummings, Chris Froome, Ian Stannard, Russell Downing og Peter Kennaugh. Her er det snakk om ryttere med suksess fra både OL og VM, og flere av dem har også erfaring fra Tour de France.

Målet til det nye britiske laget er å utvikle seg på en måte som gjør at det skal kunne få fram en Tour de France-vinner i løpet av de neste fem årene.

Alt tyder på at Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug kommer til å offentliggjøre torsdag at de har inngått kontrakter med det nye britiske storlaget. Det er innkalt til pressekonferanse der begge skal fortelle om sine framtidsplaner.

I forrige uke ble det kjent at både Nordhaug og Boasson Hagen var i forhandlinger med Team Sky, og alt tyder nå på at disse forhandlingene er sluttført.

Også Kurt Asle Arvesen, som kjører for Bjarne Riis' lag Saxo Bank, skal være aktuell for Team Sky. Eresfjordingen sa til NTB i forrige uke at det nye britiske laget er ett av to lag han har snakket med.

Det betyr at det britiske laget høyst sannsynlig får tre norske ryttere i stallen. I tillegg kjører både Thor Hushovd og Gabriel Rasch for Cervélo-laget, mens Alexander Kristoff tirsdag skrev kontrakt med det amerikanske BMC Racing-laget, og alt tyder på at Frederik Wilmann kan være på vei til Skil Shimano.

Dermed kan sju norske ryttere kjøre for store og anerkjente profflag på sykkel kommende sesong.

(NTB)