MØNSTERANGREP: Roberto Soldado kunne sette ballen enkelt til side for David Marshall etter 27 minutter spilt. Ingen av Cardiffs forsvarsspillere fulgte løpet til spanjolen som satte inn sitt sjette for sesongen. AP Photo/Sang Tan
MØNSTERANGREP: Roberto Soldado kunne sette ballen enkelt til side for David Marshall etter 27 minutter spilt. Ingen av Cardiffs forsvarsspillere fulgte løpet til spanjolen som satte inn sitt sjette for sesongen. AP Photo/Sang TanVis mer

Seks endringer i Solskjærs lag hindret ikke nytt tap

Kun stolpen hindret uavgjort da Tottenham vant.

• Tottenham - Cardiff 1-0

LONDON (Dagbladet): En kjedelig affære på White Hart Lane ebbet ut i en 1-0 seier til hjemmelaget.

Dermed gikk Solskjærs Cardiff på sitt sjuende bortetap på rad og en tilværelse i den øverste divisjonen svinner sakte men sikkert. 

Solskjær gjorde seks endringer fra laget som startet mot Hull sist helg. Mats Møller Dæhli var eneste nordmann i troppen og startet på benken for gjestene.

- Det var en stor forbedring i denne kampen, og det var laget. Det var et lag som trodde på det vi gjør, og som gjorde et skikkelig forsøk, sier Solskjær til BBC etter kampen.

Dobbel kalddusj 27 minutter ut i første omgang vartet hjemmelaget opp med en mønsterkontring.

Townsend satte opp Adebayor i god posisjon på en hurtig overgang. Fire Cardiff-spillere fulgte ikke løpet til Soldado foran mål, og spanjolen kunne tuppe ballen enkelt forbi Marshall i Cardiff-buret.

Lagkameratene er glade for at Soldado fikk nettkjenningen.

- Vi har ønsket ham scoringer, han har funnet seg til rette, og vi er glade for å se han score. Han har hatt fansen i ryggen hele veien, og han er en toppspiller, skryter Michael Dawson til BBC etter kampen.

MÅLLØS IGJEN: Solskjærs mannskap sliter med å score mål og hverken Bellamy, Campbell eller Jones fant nettmaskene på White Hart Lane.  AFP PHOTO / BEN STANSALL
MÅLLØS IGJEN: Solskjærs mannskap sliter med å score mål og hverken Bellamy, Campbell eller Jones fant nettmaskene på White Hart Lane. AFP PHOTO / BEN STANSALL Vis mer

- Det var et litt for billig mål. Det var vårt frispark, som endte i et angrep mot oss, men det er marginer man har mot seg - og de skal vi få snudd, sier Solskjær om Tottenhams mål.

Kun minuttet senere var Steven Caulker kun centimetere unna å utligne. Stopperen raget høyest på innlegget men ballen smalt i tverrliggeren fra snaue to meter. En dobbel kalddusj for Solskjærs mannskap.

400 minutter uten mål Solskjær mestret kunsten å score mot Tottenham som spiller. Nordmannens sju nettkjenninger mot Spurs er delt flest.

Som trener gikk laget målløst av banen på «The Lane».

Det er nå over 400 minutter siden Cardiff sist scoret ved Kenwyne Jones mot Norwich. Det plasserer klubben fra Wales helt nederst på lista over effektivitet, som ikke har 16 kamper uten nettkjenning denne sesongen.  

Dæhli kom inn for Aaron Gunnarson etter 63 minutter uten at unggutten fikk utrettet stort - men gjorde likevel et positivt innhopp.

Mot slutten av kampen kom Jones inn for Fabio i en desperat jakt på utligning. Men spissen fikk ikke utrettet annet enn å løpe ned spissmakker Frazier Campbell etter 80 minutter.