Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seks grunner til at Guardiola tar over Manchester City

Bekreftet som ny manager.

 PERFEKT:  Pep Guardiola gir seg i Bayern München etter inneværende sesong. Mye tyder på at Manchester City blir den neste klubben han tar over. Her får du seks grunner til at det vil være en god match for begge parter. Foto: AFP / Karim JAAFAR / NTB Scanpix.
PERFEKT: Pep Guardiola gir seg i Bayern München etter inneværende sesong. Mye tyder på at Manchester City blir den neste klubben han tar over. Her får du seks grunner til at det vil være en god match for begge parter. Foto: AFP / Karim JAAFAR / NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Bayern München-manageren har bekreftet at han forlater klubben etter inneværende sesong. Ryktene om hvilken klubb har svirret i flere uker. Det meste har pekt mot at Etihad og Manchester City blir Guardiolas neste stopp.

Mike Holden gir deg seks grunner for hvorfor det vil være en god match.

Denne artikkelen ble skrevet i starten av januar - før det ble klart at Pep Guardiola tar over Manchester City.

1. Rett sted - rett tid Fotballen beveger seg hele tiden i en sirkel. Ingen vet det bedre enn Pep Guardiola. Tre år i en klubb er nok, har katalaneren vært klokkeklar på. I Barcelona ble han i fire. Et år for mye — noe han angret på i ettertid. Derfor vet han at det nå er på tide å forlate Bayern, selv om det vil være noe uferdig der med mindre Champions League-trofeet returnerer til München i mai.

Manchester Citys progress under Sjeik Mansour kan også legges inn i tre års-sirkel.

Klubben er klar for en retningsendring og spillerne virker klare for en ny stemme i garderoben. Roberto Mancini var rett mann til sin tid. Han fikk på plass en vinnerkultur som klubben ikke tidligere har hatt.

Manuel Pellegrini var den ideelle arvtakeren da han kom inn — som en «snillere» type.

I City er ballbesittelse-fotballen allerede innført Den trenger bare litt ny inspirasjon, som Guardiola kan bidra med.

2. Hans favorittproblem Både Mancini og Pellegrini har hatt sin egen filosofi. Og begge er to managere som var tydelig på akkurat det. Spillerne visste hele tiden hva som krevdes.

I seks år har City søkt etter å finne de rette løsningene. Spesielt ute i Europa har det vært et problem.

Derfor kan kontrollfriken Guardiola passe City som hånd i hanske. Det er ingen ting City sliter mer med enn å skape/finne rom. Heldigvis er det spanjolens største besettelse.

3. Rom for forbedring Guardiolas stil passer ikke en gammeldags klubb. Hans suksess avhenger av teknisk begavede spillere, for å kunne spille slik han ønsker, med høyt press og høy risiko i angrepsspillet.

Med andre ord: Pep Guardiola er fotballens Lewis Hamilton og Manchester City er Premier Leagues beste bil.

4. Frihet Pep er en prestasjonsorientert manager. Å vinne er det ultimate selvsagt, men for ham er fokuset mer på prosessen enn sluttresultatet. Tradisjonelt passer det veldig bra inn i Manchester City. Hos naboen Manchester United handler det om å vinne til enhver pris. Så også Chelsea de seineste åra.

5. Ingen overraskelser fra styret Mange mener å vite at avtalen mellom Guardiola og City er så godt som klar. En rimelig konklusjon med tanke på Txiki Begiristains posisjon i klubben (sportsdirektør). Ikke bare spilte de sammen i Barcelona på 90-tallet, Begiristain spilte en nøkkelrolle da Guardiola tok over Barcelona.

Nå har Guardiola muligheten til å gi noe tilbake. Med andre ord vil klubb og manager være på samme side fra dag én. Guardiola vil få tid og mulighet til å kjøre sitt eget løp med egne ideer.

6. Nye stjerner Guardiola er også kjent som en manager som gir unge spillere en fair sjanse.

Klubben har allerede brukt over en milliard på å utvikle Etihad Campus, og har et klart ønske om å produsere fram egne førstelagsspillere. I Manchester kan han med andre ord kopiere det han hadde i Barcelona.

Akademiet er så bra at både Phil Neville og Robin van Persie har valgt å sende sine barn dit, tross sterke tilknytninger til rivaliserende klubber.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media