Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seks kamper på to uker for Tottenham

Møter Burnley i FA-cupen i kveld.

HEKTISK: Kampene kommer tett som hagl for Tottenham og Christian Eriksen om dagen. Med seier mot Burnley i FA-cupen, blir de neste ukene enda litt travlere. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
HEKTISK: Kampene kommer tett som hagl for Tottenham og Christian Eriksen om dagen. Med seier mot Burnley i FA-cupen, blir de neste ukene enda litt travlere. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS Vis mer

Kampene kommer tett som hagl for Tottenham om dagen. Med seier mot Burnley i FA-cupen, blir de neste ukene enda litt travlere.

Skulle mannskapet til Mauricio Pochettino vinne onsdagens omkamp i FA-cupens 3. runde, blir det 4. rundekamp mot Leicester allerede om halvannen uke. I så fall vil Tottenham spille seks kamper i perioden 14. til 31. januar. Det betyr kamper hver helg og hver midtuke.

At bredden i Pochettinos tropp bli satt prøve, er det liten tvil om. Med til historien hører det også at London-klubben, i likhet med rivalene i Premier League, har vært gjennom et hektisk jule- og nyttårsprogram.

Trøsten er at situasjonen ikke er ny på White Hart Lane. Forrige sesong spilte Tottenham flere kamper enn noe annet lag i Premier League.

Gode hjemme Skulle det bli tap mot Burnley tirsdag, vil kampprogrammet lette noe. Tottenham må imidlertid finne seg i å være klare favoritter på eget gress.

Det første oppgjøret lagene imellom endte 1-1 etter scoringer av Nacer Chadli og Sam Vokes. Til omkampen kommer Tottenham med en solid hjemmestatistikk i ryggen. 5-3-seieren over serieleder Chelsea i forrige hjemmekamp har ingen glemt, og før der ble det 0-0 mot Manchester United. Rett før jul ble det i tillegg 2-1-seier mot nettopp Burnley på White Hart Lane.

Lørdag ble det riktignok 1-2-tap borte for Crystal Palace i ligaen. Langt bedre gikk det for Burnley, som tok tre meget viktige poeng med 2-1-seier mot QPR.

Ings - en trussel Danny Ings ble matchvinner i kampen og nettopp Burnley-spissen blir mannen å se opp for onsdag, tror Tottenham-forsvarer Eric Dier.

- Danny Ings er en stor trussel, han er sannsynligvis deres farligste spiller. Jeg har spilt sammen med ham på U21-landslaget, og har sett på nært hold at han er virkelig god, sier 20-åringen til klubbens nettsider.

Dier tror likevel at Tottenham trekker det lengste strået og sikrer seg billetten til 4. runde.

- Burnley gjorde det vanskelig for oss med måten de spilte på i forrige uke, men på White Hart Lane har vi gode sjanser. Særlig med den siste tidens gode hjemmeform, sier han.

Totalt skal det spilles tre returkamper i FA-cupen onsdag: Tottenham - Burnley, Ipswich - Southampton og Bradford - Millwall.

(NTB)