Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seks kastes fra IOC

Seks medlemmer av Den internasjonale olympiske komite, IOC, blir kastet ut av organisasjonen på grunn av korrupsjonsskandalen i Salt Lake City. IOC prøver nå å legge en demper på skandalen.

Det var en tydelig merket Juan Antonia Samaranch som på en pressekonferanse i kveld fortalte at seks medlemmer av IOC blir sparket etter korrupsjonsskandalen i Salt Lake City. Han avviste samtidig at han hadde hatt planer om å trekke seg.

Samaranch sa at de seks medlemmene hadde påført den olympiske bevegelsen stor skade.

De seks medlemmene er følgende: Lamine Keita (Mali), Agustin Arroyo (Ecuador), Charles Mukora (Kenya), Zein El Abdin Ahmed Abdel Gadir (Sudan), Sergio Santander Fantini (Chile) og Jean-Claude Ganga (Kongo).

De vil bli ekskludert på et ekstraordinært IOC-møte 17. og 18. mars.

På pressekonferansen i Lausanne i Sveits sa IOC-lederen at OL både i Sydney og Salt Lake City vil bli gjennomført som planlagt.

Fra før har finske Pirjo Häggman, Bashir Mohamed Attarabulsi fra Libya og David Sikhulumi Sibandze fra Swaziland trukket seg fra sine verv.

Hele 13 medlemmer av komiteen er mistenkt for å ha tatt i mot bestikkelser for nesten fem millioner kroner fra organisasjonskomiteen i Salt Lake City, som ble tildelt 2002-lekene i 1995.

(Dagbladet :på nettet/NTB)

RINGENES HERRER: Dick Pound og Juan Antonio Samaranch fornøyde etter å ha bedt om unnskyldning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling