Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seks mål og fram med smokken

Men likevel lot ikke Ferguson dommeren slippe unna.

(Dagbladet.no): Manchester United - Newcastle 6-0.

Newcastle sparket Big Sam Allardyce denne uken, og møtte opp på Old Trafford uten ny mann på plass.

Den eventuelle erstatteren har litt av en jobb foran seg, for det de sort-hvite viser om dagen er ikke stort annet enn pinlig.

Manchester United, med en Ronaldo i sedvanlig storslag, valset over gjestene fra nord, og ble til og med snytt for to straffer i den enkle 6-0-seieren.

Og jaggu fikk vi et gjensyn med Tevez-smokken også.

Slakter dommeren

Til tross for seks scoringer og tre viktige poeng, klarte ikke Alex Ferguson å holde seg unna dommerne i dag heller.

- Jeg skjønner bare ikke Rob (Styles, journ.anm). Han overså en straffe i kampen vår mot Fulham, og han gjorde det igjen i dag. Jeg tror han prøver å gjøre et poeng ut av det: «Jeg blåste ikke straffe sist, og gjør det ikke i dag heller.» Det er synd, for det er urettferdig, sier Manchester United-sjefen, ifølge nyhetsbyrået PA.

ÅPNET BALLET: Cristiano Ronaldo lurer den hoppende Newcastle-muren, og sender inn 1-0 langs gressmatta. Foto: AP/SCANPIX
ÅPNET BALLET: Cristiano Ronaldo lurer den hoppende Newcastle-muren, og sender inn 1-0 langs gressmatta. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Snytt for to straffer

United hadde de største sjansene i første omgang, som da John O\'Shea headet like utenfor halvveis ut i omgangen, men klarte ikke å gjøre det forløsende målet før pause.

Etter en knapp halvtime overså dommer Rob Styles i tillegg to klare United-straffer.

Først fikk kanskje Cristiano Ronaldo svi for sitt filmerrykte, da han åpenbart ble felt av Steven Taylor på full fart inn i feltet, og Styles vinket spillet videre.

Like etter var det Ryan Giggs sin tur til å bli løpt overende, men heller ikke denne gangen pekte dommeren mot elleve meter, og Alex Ferguson viste voldsomt skotte-sinne på sidelinja.

Michael Owen hadde ballen i nettet for Newcastle fem minutter før pause, men ble feilaktig avblåst for offside - rett og slett mye svak dømming i første omgang.

Shay Given reddet Ronaldos knallharde markkryper like etter, og dermed sto det 0-0 til pause.

Ronaldo ordnet 1-0

image: Seks mål og fram med smokken

Andre omgang åpnet forrykende, med to redninger på streken av Newcastles Steven Taylor.

Først var det Tevez som ble hindret scoring, før Taylor ryddet unna også returen.

Men United fortsatte å trykke på, og det var bare et spørsmål om tid før ledermålet skulle komme.

Dommer Rob Styles høstet ironisk jubel fra Old Trafford da han ga Ronaldo frispark i farlig posisjon fem minutter ut i omgangen, men ironien forsvant fort.

Newcastle-muren hoppet i et forsøk på å stoppe Ronaldos skudd, men portugiseren sendte i stedet ballen under beina på dem, og Shay Given var ikke raskt nok nede. 1-0 til hjemmelaget.

Smokken på plass igjen

Fem minutter senere var det klart for ny smokkefeiring i Manchester.

En tankeløs Shay Given dundret et tilbakespill i ryggen på en sjokkskadet Cacapa inne i eget felt, og ballen landet i beina til Ryan Giggs.

Han sendte ballen inn foran mål, og helt alene på bakre stolpe kunne Carlos Tevez med den største selvfølgelighet dundre ballen over streken.

2-0, og fram med smokken.

Van der Sar stoppet et godt N\'Zogbia-skudd etter en times spill, og også returen fra Michael Owen hadde nederlenderen kontroll på. Newcastles største sjanse etter pause.

Ronaldo og Rio

Tjue minutter før slutt kom scoringen som gjorde at Alex Ferguson kunne begynne å hvile spillere.

Charles N\'Zogbia oppsummerte Newcastles nærmest ynkelige prestasjoner med en håpløs feilpasning på midten, og United avanserte.

Ryan Giggs la igjen ballen til Carlos Tevez, som stakk gjennombruddspasningen gjennom det småjoggende Jarlsbergforsvaret til de sort-hvite.

Ronaldo plukket ned ballen med et strålende mottak, og dunket 3-0 inn i hjørnet.

Manchester United byttet spillere og fortsatte å skape store muligheter, og puttet på et par til før de tok kvelden.

Newcastle-forsvaret sov igjen etter en corner fem minutter før slutt, og Wayne Rooney plukket ut Rio Ferdinand på vei inn bak fireren inne i feltet.

Ferdinand var hårfint onside, og fra skrått hold på bakre stolpe dunket han inn det fjerde målet med en bredsidevolley.

Fem, seks og rødt kort

Og da José Enrique like etter ikke klarte å klarere lenger enn til Cristiano Ronaldos høyrefot på seksten meter, var det klart for fem.

Ronaldo skuddfintet ballen over på venstre, og satte inn det ydmykende femtemålet via et Newcastle-bein.

Men seks skulle det bli på overtid.

Carlos Tevez, umarkert på elleve meter, det betyr gjerne scoring. Argentineren avsluttet på volley fra kort hold, og ballen gikk via tverrliggeren ned på streken.

Var ballen inne? TV-bildene ga ikke noe entydig svar, dommeren mente ja.

Alan Smith mente definitivt nei, og pratet på seg et rødt kort i sekundene etter scoringen.

Skryter av Ronaldo

United vant som de ville, og overtok ledelsen i Premier League.

- Det er en spesiell dag. Jeg er veldig glad for seieren, og ligaledelsen er det viktigste, sier tremålsscorer Cristiano Ronaldo.

Han får uhemmet skryt av lagkamerat Rio Ferdinand, som alltid ser til portugiseren når laget trenger en scoring.

- Han har gjort det i to år nå, og han kommer bare til å fortsette. Det var på tide han fikk et hattrick, og i dag kom det, sier Ferdinand.

NUMMER TRE: Ronaldo avslutter et strålende United-angrep etter en forferdelig Newcastle-feilpasning. Men hjemmelaget stoppet ikke der.
GRASIØS I SVEVET: Straffe ble det ikke på Cristiano Ronaldo i ettermiddag, og akkurat i denne situasjonen fortjente han det heller ikke. Sånn skal det falles.
FORNØYD..NESTEN: Til tross for seks mål og festfotball klarte ikke Alex Ferguson å la dommer Styles slippe unna med noe.
ALT KLER DEN SMOKKE: Carlos Tevez hadde gjemt noe å sutte på i shortsen denne lørdagen også.
RIO-VOLLEY: Rio Ferdinand lurte seg umerket inn på bakre stolpe, og dunket Rooneys lobbepasning forbi Shay Given.
I DUSJEN FØR TIDA: På overtid fant Alan Smith det nødvendig å krangle voldsomt med dommer Rob Styles om hvorvidt ballen var inne på det sjette målet. Da ble det rødt kort.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media