Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nok et hat-trick for Kane

Seks mål på tre dager for historiske Kane

Kane scoret nytt hat trick da Tottenham lekte seg til storseier mot Southampton.

Tottenham Hotspur's Harry Kane (left) scores his side's second goal of the game during the Premier League match at Wembley, London. Foto: NTB Scanpix
Tottenham Hotspur's Harry Kane (left) scores his side's second goal of the game during the Premier League match at Wembley, London. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tottenham – Southampton 5–2 (2–0)

(Dagbladet): Harry Kane scoret sitt andre hat trick på to kamper da Tottenham maltrakterte Southampton på Wembley. Det var Kanes sjette hat trick i Premier League i 2017. Det har ingen gjort før engelskmannen.

Et Southampton-forsvar uten Virgil van Dijk, var sjanseløse til å stå imot Kane og resten av Spurs-angrepet som fyrte på alle sylindre. Vertene ga seg ikke før de hadde fyrt fem baller forbi en frustrert Fraser Forster.

Kane fulgte opp hat-tricket fra kampen mot Burnley lille julaften med nok et Boxing Day. Det er andre gang i 2017 at 24-åringen scorer hat trick i to kamper på rad. Det samme gjorde han mot Leicester og Hull i mai.

– Ja, det var en perfekt kamp for oss. Jeg er kjempefornøyd med lagets innsats, og så klart fornøyd med hat-tricket mitt.

– Vi fortsatte som vi gjorde mot Burnley, og drepte kampen effektivt etter pause. Vi føler oss bra. Vi hadde en skuffende opplevelse mot City, men har løftet oss deretter, sa Kane etter kampen.

Dobbel før pause

Tottenham tok initiativ i kampen fra start. Danny Rose dro seg fri oppover venstresiden og ble felt helt på kanten av 16-meteren av Pierre-Emile Højbjerg.

Eriksen tok frisparket og et passivt Southampton-forsvar lot Harry Kane stå helt alene og heade ballen i mål fra én meter.

Like etter kunne Saints utliknet. Boufal kom seg til avslutning som Lloris fikk parert, Rose skulle bare heade ballen tilbake til keeperen, men headet høyt i bue og Lloris måtte strekke seg så lang han var for å få slått ballen i stolpen og ut.

Et praktfullt angrep fra Tottenham var bakteppet for Kanes andre scoring. Eriksen, Alli og Son kombinerte seg vakkert gjennom Southamptons forsvar og Sons flate innlegg ble enkelt ekspedert i mål av Tottenhams superspiss.

Satte inn nådestøtet

Rett etter pause fikk Saints nok en god mulighet. Et svakt tilbakespill av Eric Dier ble plukket opp Shane Long, men under press fra Davinson Sánchez fikk ikke iren til en god avslutning.

Southampton startet omgangen friskt og bare to minutter ut i omgangen var de igjen nære. Mario Lemina dro seg lekkert forbi to Spurs-spillere og avsluttet fra 16 meter. Ballen smalt i tverrliggeren bak en sjanseløs Lloris.

I stedet var det Tottenham som avgjorde kampen for godt. Dele Alli og Son Heung-min vant igjen ballen høyt og fra 19 meter skrudde Alli ballen i mål helt nede ved stolperoten.

Spurs var nådeløse med gjestene. Det tok ikke to minutter før det fjerde satt forbi Fraser Forster. Spurs slo kontra og Alli fant Son. Sørkoreaneren tok Forster på feil fot og dermed begynte resultatet å se ordentlig stygt ut for gjestene fra sørkysten.

Kane kunne ha fullført hat tricket før timen var spilt. En herlig langpasning fra Rose falt ned hos landslagsspissen, som fikk til en knallhard volley, men ballen strøk utenfor stolpen.

Southampton fikk et trøstemål da bursdagsbarnet Hugo Lloris viste fram sin gavmilde side. Sofiane Boufal avsluttet fra skrått hold og lurte ballen forbi franskmannen i hans nærmeste hjørnet.

Så var det klart for Kane igjen. Alli slo nok en nydelig stikker og elegant chippet Kane ballen forbi Forster. Dermed har Kane 18 ligamål denne sesongen, 39 i kalenderåret 2017 og er mestscorende i Europa dette året.

Til tross for seieren hadde ikke Lloris en strålende kamp i mål. Tottenham-kapteinen forsøkte å bokse ut en corner, men ballen falt ned i føttene til Dusan Tadic som satte inn det andre for Southampton via en ikke patent Lloris.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!