Seks mål, to røde og Myhre-tabbe

Tar på seg skylda for poengtap.

(Dagbladet.no): Viking - Molde 3-3 (1-2).Viking lå under 1-2, hadde skapt én sjanse, og hjemmepublikumet pep sine helter av banen. Da var det pause på Viking stadion.

Tabbet seg ut

Etter å ha løftet seg voldsomt etter hvilen var resultatet snudd til 3-2, men en megablunder av Thomas Myhre ødela muligheten til tre etterlengtede poeng.

På overtid skulle mossingen ut til 16-meterstreken og plukke ned en lang ball. Men Viking-keeperen mistet til Mame Biram Diouf, som fastsatte sluttresultatet til 3-3.

- Vi holdt i 90 minutter, men ikke helt ut. Nå har vi fått et nytt slag i ansiktet, men Thomas Myhre har allerede tatt på seg ansvaret, sa Viking-trener Uwe Rösler til NTB.

- Det er isolerte hendelser, og når en keeper gjør feil så kan det få store konskevenser. Dessverre har det blitt en del slike feil på meg. Jeg har gjort noen store tabber de siste årene, men jeg får prøve å ikke grave meg ned alt for dypt denne gangen, sa Myhre selv, til aftenbladet.no.

- Jeg har sagt unnskyld overfor spillerene. Det er alt for dårlig av meg. Jeg legger meg flat og tar på meg all skyld.

Meget flatterende for Viking, som var det beste laget i andre omgang.

Seks mål, to røde og Myhre-tabbe

«Nytt lag» i andre

Bare tre minutter var spilt etter hvilen da Martin Fillo ble tatt av Kristoffer Paulsen Vatshaug, og dommer Tom Henning Øvrebø pekte på krittmerket.

Nicolai Stokholm traff ansiktet til Lillestrøm-kepper Otto Fredrikson fra 11-meteren sist helg, men denne gangen var dansken sikker, og dunket ballen utagbart i nettmaskene.

- Det så litt billig ut, han (Fillo journ. anm.) hopper jo i ham (Vatshaug), sa Moldes Øyvind Gjerde til TV2.

Og da stadionuret passerte 61 minutter var Vikings snuoperasjon et faktum.

Nok en gang så Molde-forsvaret seg nødt til å bruke ufine midler mot Fillo, og dermed fikk Viking frispark på litt over 20 meter.

Allan Gaarde tok sats, og ballen barberte innsiden av stanga og føyk inn i krysset. Totalt utagbart for Moldes sisteskanse Jan Kjell Larsen - og definitivt en kandidat til rundens mål.

Martin Fillo var meget toneangivende for Viking i den andre omgangen. I tillegg til å skaffe de to nødendige dødballene viste Tsjekkias U21-kaptein hvorfor stavangerlaget bladde opp 10 millioner for ham i vår.

NUMMER EN: Mattias Moström gir Molde ledelsen 2-1, hans første mål for romsdalingene. Den scoringa kunne Thomas Myhre gjøre lite med. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
NUMMER EN: Mattias Moström gir Molde ledelsen 2-1, hans første mål for romsdalingene. Den scoringa kunne Thomas Myhre gjøre lite med. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer

På stillinga 2-2 hadde han et meget vellykket raid fra egen halvdel, men avslutninga var ikke i samme stil og gikk rett på Larsen.

Og fem minutter etter sistescoringa var han centimetre unna å punktere oppgjøret, men et tigersprang fra Jan Kjell Larsen hindret mer mørkeblå jubel.

Drama på slutten

Molde kastet naturlig nok folk framover i jakten på utlikning, og fikk ytterligere hjelp da Vikings høyreback Maurice Ross fikk det røde for en tåpelig hevnaksjon mot gjestenes Mame Biram Diouf.

- Han løper i ryggen min og tar meg. Jeg sparker etter ham når jeg reiser meg, det var bare en reaksjon, forklarte Ross selv etter kampslutt.

- Det var dumt av meg, mulighetene hadde nok vært større med fullt lag på banen.

Det var nettopp Diouf som også fikk den beste muligheten til utlikning, tre minutter før slutt.

Angriperen fikk gå opp totalt uhindret på et Magne Hoseth-frispark, men headet like utenfor.

Men ut av ingenting fikk Diouf altså utliknet likevel.

- Det er veldig skuffende. I den posisjonen vi er i kan vi ikke gi bort poeng sånn, sa hjemmelagets Mame Cheick Niang.

Dramatikken stoppet ikke der. Bortelaget fikk frispark, og en god innleggsulighet til et eventuelt seiersmål.

En meget stygg albue fra Pape Pate Diouf på Nicolai Stokholm hindret derimot den muligheten, og Diouf ble samtidig sendt i garderoben.

Så gjenstår det bare å se om doms- og sanksjonsutvalget velger å suspendere spissen i flere enn den ene obilgatoriske kampen.

Det var samtidig det siste som skjedde i kampen, som etter 30 minutter ikke så ut til å bli i nærheten av underholdene.

Trist åpning

Den første halvtimen av første omgang var et begredelig syn for de som elsker vakker fotball, der feilslåtte langpasninger og skudd langt over fra distanse var det lagene hadde å by på.

Men plustelig ble gjennombruddsballene mer presise, og da tok det seg voldsomt opp på Viking stadion.

Øyvind Gjerde fikk såvidt hodet på en Toni Koskela-corner, men touchen var nok til å lure Mame Cheick Niang, som headet sitt første mål i Viking-drakta i eget nett.

Men bare minuttet senere kvitterte senegaleseren på beste vis.

Alexander Ødegaard spilte presist til Niang, som fra skrått hold dundrett inn utlikninga under Molde-keeper Jan Kjell Larsen.

- Jeg gjorde det bedre enn sist fordi jeg scoret, det var et bra mål, sa en delvis fornøyd målscorer.

To minutter senere var Mame Biram Diouf alene med Thomas Myhre, uten å imponere noen med avslutninga rett på den tidligere landslagskeeperen.

Nydelig Hoseth-assist - men mister neste

Molde skulle likevel gå i garderoben med ledelse.

Et nydelig angrep minuttet før pause resulterte i at Magne Hoseth fikk vist fram sin utsøkte fot med en presis stikker til Mattias Moström.

Alene med Myhre var svensken iskald, og kippet inn ny Molde-ledelse på ekte goalgettervis.

Lagene vant altså hver sin omgang 2-1. Det innebærer at Viking klatrer opp til sjetteplass med 26 poeng. Molde beholder sin 11. plass på tabellen.

- Det var sterkt av oss å komme tilbake, men vi slipper inn for billige mål. Og Viking fikk et billig straffespark, sa Molde-trener Kjell Jonevret til NTB.

Neste runde tar moldenserne i mot Lillestrøm til en meget viktig dyst på Aker stadion. Der må de i tillegg til Pape Pape Diouf klare seg uten Magne Hoseth, som fikk tredje gule for året.