GOD LAGINNSATS: Andreas Stjernen viste i kvaliken at han er kapabel til å gjøre det veldig bra også i verdenscuprennet på Lillehammer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GOD LAGINNSATS: Andreas Stjernen viste i kvaliken at han er kapabel til å gjøre det veldig bra også i verdenscuprennet på Lillehammer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Seks norske blant de 13 beste i kvaliken

Andreas Stjernen aller beste nordmann.

Andreas Stjernen imponerte og var best av de norske i kvalifiseringen til verdenscupåpningen i hopp fredag.

Værforholdene gjorde at kvalifiseringen til lørdagens hopprenn i normalbakken på Lillehammer ble noe utsatt, men det så ikke ut til å prege de norske hopperne nevneverdig.

De norske leverte svært gode hopp og Andreas Stjernen (4.-plass), Tom Hilde (6), Fredrik Bjerkeengen (8), Rune Velta (11), Anders Jacobsen (12) og Anders Fannemel (13) viste alle at de vil kjempe om plasser høyt oppe på resultatlisten i helgens konkurranser.

Kvalifiseringsresultatene betyr at Hilde sammen med Bardal kommer til å hoppe blandet lagkonkurranse senere fredag kveld.

Ole Marius Ingvaldsen, Vegard Swensen og Atle Pedersen Rønsen leverte også gode hopp og kvalifiserte seg til lørdagens renn.

Espen Enger Halvorsen og Kim Rene Elverum Sorsell klarte ikke å kvalifisere seg til rennet. Halvorsen var et halvt poeng unna, mens det kun skilte ett tidel fra plass i lørdagens renn for Sorsell.

Sist sesongs verdenscupvinner, Anders Bardal, er sammen med blant andre Andreas Kofler og Gregor Schlierenzauer forhåndskvalifisert. (©NTB)