OL i Tokyo

Seks OL-svømmere sendt hjem

De seks polske svømmere er illsinte på eget forbund, etter å ha blitt sendt hjem fra Tokyo grunnet en administrativ feil.

SENDT HJEM: Alicja Tchórz kom seg til Tokyo, men ble sendt hjem før lekene starter. Foto: Instagram
SENDT HJEM: Alicja Tchórz kom seg til Tokyo, men ble sendt hjem før lekene starter. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): De seks utøverne får nå ikke delta i OL, til tross for at de hadde ankommet OL-byen.

Årsaken skal være en administrativ feil. Ifølge Sport.PL legger utøverne skylda på det polske svømmeforbundet i en samlet uttalelse.

Der krever de at forbundets leder, Pawel Slominskij, må gå av.

Slominskij har innrømmet at de burde hatt bedre kontroll på reglene, men legger skylda over på Polens olympiske komité.

- Til slutt er det deres ansvar å sørge for at alle akkrediteringer er gyldige. Men vi beklager naturligvis situasjonen, sier Slominskij.

Polens mediekontakt Jerzy Jacobsje henviser Dagbladet til en uttalelse fra det polske forbundet. Der står det at Polen hadde sendt for mange svømmere til OL, og at det viste seg at flere ikke var kvalifiserte slik de trodde.

- Jeg er dypt sjokkert over denne absurde situasjonen som aldri burde skjedd. Det eneste jeg vil er å våkne opp fra dette marerittet. Men takket være de inkompetente menneskene i det polske svømmeforbundet, er jeg nå tilbake i Polen, og ikke i Japan, skriver Mateusz Chowaniec på Instagram.

SVØMMING: Kristina Makushenko har flere VM-gull i synkronsvømming, nå imponerer hun på sosiale meder. Video: kristimakusha / Instagram Vis mer

Dominika Kossakowska, Aleksandra Polońska, Alicja Tchórz, Mateusz Chowaniec, Jan Holub og Bartosz Piszczorowics er utøverne som ble sendt hjem.

- Vi har brukt fem år på å forberede oss til dette. Trent knallhardt og forsaket tid med venner og familie. Så skjer dette, det er en tragedie. Jeg vil bare spy, skriver Alicja Tchórz på Facebook.

Polen har totalt sendt 23 svømmere til Japan, nå er de altså bare 17 igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer