- Seks OL-vektløftere dopingtatt

Nå lurer alle på hvem de er.

Seks vektløftere som er påmeldt til OL avga positive prøver før lekene og vil bli nektet deltakelse, opplyser kilder i det internasjonale vektløfterforbundet.

En høytstående IWF-tillitsvalgt sier til nyhetsbyrået AFP at seks løftere testet positivt før de reiste til Aten.

- Vi forbereder en uttalelse. Jeg kan ikke bekrefte detaljer, men om noen jukser så blir jeg glad dersom vi tar dem og kan kaste dem ut av OL, sa IWF-lederen Sam Coffa som er jurypresident under OL.

Nan Aye Khine fra Burma ble tidligere i leken diskvalifisert fordi hun hadde avgitt positiv dopingprøve. Hun mistet fjerdeplassen i sin vektklasse.

En kilde i det marokkanske laget opplyste onsdag at landets kvinnelige løfter Wafa Ammouri har testet positivt og er blitt sendt hjem. 19-åringen skulle vært i aksjon onsdag, men uteble fra konkurransen.

Zoltan Kecskes fra Ungarn stilte ikke opp i mennenes 69-kilosklasse selv om han var påmeldt. AFPs kilde i IWF sa at en ungarer er blant de dopingtatte, men det er uklart om det er Kecskes.

(.NTB)

ALLEREDE TATT: Burmas Nan Aye Khine ble dopingdisket etter fjerdeplassen hennes i kvinnenes 48-kilosklasse i Aten. Nå varsler det internasjonale vektløfterforbundet flere dopingavsløringer.