Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seks personer arrestert for kampfiksing i England

Tre spillere og én agent blant de mistenkte.

(Dagbladet): Seks personer er arrestert mistenkt for å være involvert i kampfiksing i engelsk fotball, skriver The Telegraph.

Blant de seks personene er minst tre fotballspillere, og agenten Delroy Facey, som tidligere har spilt for en lang rekke engelske klubber, også i Premier League.

Av etterforskningshensyn er ikke de involverte klubbene identifisert, men det er ikke snakk om Premier League-klubber, skriver avisa.

Telegraph har i skjul filmet samtaler med en «internasjonalt kjent kampfikser» som ankom England sist uke, og ble arrestert i går.

Her forteller mannen, som er fra Singapore, at han kontrollerer kamper og dommere i andre europeiske land. Men i England er det dyrt, forteller han.

- I England er prisen veldig høy. Vanligvis er det 70 000 pund (ca 700 000 kroner) for spillerne, sier han.

Han forklarer at det gjerne handler om å få spillerne til å sørge for at det blir scoret et visst antall mål. Fire mål i en kamp er nok til at han er fornøyd.

I et av opptakene med skjult kamera viser han fram en kamp på en bettingside på mobilen, og sier han vet hvordan kampen den påfølgende dagen vil ende.

- Dette er mitt lag. Jeg vet hva de kommer til å gjøre. Jeg vet det fordi de forteller meg det hele tida. Noen ganger har jeg ekstra penger, jeg bare sender dem noen penger. Noen ganger trenger de penger, eller de bare ringer meg så jeg gir dem noen lommepenger, sier han.

Han anslår at «laget hans» kommer til å tape, og at det vil bli scoret minst fire mål i kampen.

Ifølge Telegraph endte kampen nettopp slik.