Seks poeng fra nedrykk til kvalik i superjevn 1. divisjon

Tap for topplagene Sogndal og Haugesund.

TAPTE: Sogndal, her ved trener Karl Oskar Emberland, tapte hjemme mot Sarpsborg og etterlater tabelltoppen til Kongsvinger og Hønefoss som gjør opp seg imellom på tirsdag. Foto:  Svein Ove Ekornesvåg  / SCANPIX
TAPTE: Sogndal, her ved trener Karl Oskar Emberland, tapte hjemme mot Sarpsborg og etterlater tabelltoppen til Kongsvinger og Hønefoss som gjør opp seg imellom på tirsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sogndal tapte 0-1 for Sarpsborg på eget gress, mens Haugesund måtte reise tomhendt hjem fra Alta med samme sifre søndag. Dermed er det ytterligere spenning i opprykkskampen til eliteserien.

Sogndal hadde sjansen til å øke sin serieledelse til 43 poeng med seier hjemme mot Sarpsborg. Men der hjemmelaget tidligere har klart å score mål og berge poeng på slutten av kampene, klarte bortelaget søndag å ro seieren i land.

Det var først i annen omgang kampens eneste scoring skulle komme. Ni minutter etter pause tok Sarpsborgs Tom Erik Breive med seg ballen på tvers av Sogndal-forsvaret og skjøt inn 1-0 til gjestene i det lengste hjørnet.

Borteseieren førte Sarpsborg opp til en femteplass på tabellen. Plassen gir rett til kvalifiseringsspill om den tredje og siste plassen i eliteserien neste sesong.

Sogndal-tapet gir både Kongsvinger og Hønefoss sjansen til å overta ledelsen i 1.-divisjon når hedmarkslaget gjester opprykksrivalen fra Ringerike tirsdag.

Poengdeling i den kampen vil sende Sogndal ned til en tredjeplass.

Misbrukte sjansenBorte mot Alta misbrukte Haugesund muligheten til å bli ny serieleder. I stedet gikk Alta seirende ut med 1-0 etter en scoring av Aziz Idris etter 18 minutters spill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer